I sportovní statistiky občas matou. Příkladem může případ Terezy Szewieczkové, která coby fotbalistku měla kdysi válet v Prostějově. Přestože je u dvaadvacetileté hráčky uvedené hned na třech oficiálních zdrojích, že před devíti lety vyrazila na zkušenou do tehdejšího 1.FK. Avšak nikdy za něj – jak Večerníku sama prozradila v exkluzivním rozhovoru – nehrála!

Za nepřesnost může pravděpodobně prodej licence Vítkovic Prostějovu – právě na severu Moravy totiž jednu dobu působila. Jelikož se však nynější reprezentační záložnice skvěle uvádí v zápasech kvalifikace o ženské Euro a naposledy nádherným lobem zaznamenala gól proti Ázerbájdžánu, rozhodli jsme se ji stejně o rozhovor požádat – Prostějov, Neprostějov. Interview si můžete přečíst už teď na www.vecernikpv.cz.

Připomeňme, že české fotbalistky v kvalifikaci o ME střídají horší výsledky s lepšími. Po prohře s favorizovaným Španělskem je čekal slabý Ázerbájdžán, kdy naopak Češky dominovaly a zaslouženě získaly tři body. Výrazně k nim pomohla právě Szewieczková. „Viděla jsem, že krajní hráčku má spoluhráčka pokrytou a že to soupeřky zkusí rozehrát nakrátko. Šla jsem tedy do presinku, míč se ke mně naštěstí dočkala a bylo to. Ani jsem to nečekala,“ usmívá se šťastná střelkyně, která hezkým lobem trefila gól na 3:0. I její branka navíc přispěla k tomu, že jsou Češky nadále ve hře. „To je hlavní. Nyní se rveme o druhé místo ve skupině, chceme do baráže a následně na mistrovství Evropy. Rozhodně tam chceme a máme na to,“ vzkazuje hráčka.