Těžký los připravil konec dubna a začátek května eskáčku. To se totiž během deseti dnů utká hned se třemi soupeři z první tabulkové pětky. A to včetně prvního týmu soutěže Hradce Králové. Právě s Východočechy odehrají naši borci nejbližší domácí utkání v rámci dalšího anglického týdne.

Jak může přinejmenším tabulka napovědět, v Hradci Králové bude mít eskáčko mimořádně obtížného soupeře. Tým už má 49 bodů a kráčí vstříc nejvyšší soutěži, na jejíž hraně se ostatně dlouhodobě pohybuje. Nejde však jen o postavení v tabulce, ale taky o výsledky, které Východočecha pasují do role favorita. Královehradečtí na jaře totiž z osmi utkání vyhráli hned sedm. Nestačili pouze zkraje jarní části F:NL na Líšeň.

Celkově však soupeř eskáčka ukazuje, že si zkrátka jde za svým. A to i díky produktivitě. Na jaře pravidelně střílí tři a více branek, obvykle vítězí o třídu. Jen Chrudim dokázala Východočechy zdatně potrápit. A pak již zmíněná Líšeň.

Východočeský tým má i tu výhodu, že může stavět na vícero střelcích. Ať už je to Daniel Vašulín, Denis Donát nebo Erik Prekop. Tomu se v posledních zápasech tolik nedařilo, zastoupili ho jiní. A například Dvořák s Vašulínem zkompletovali v posledních utkáních hattrick.

V případě Hradce Králové půjde zkrátka o velice kvalitního soupeře s ambicí na postup. Utkání začíná na trávníku SCM Za Místním nádražím v Prostějově v úterý 4. května v 17.00 hodin a tentokrát na něj budou moci i diváci, konkrétně 150 šťastlivců-permanentkářů. Pro ně i zájemce na případné doplnění bude dnes mezi 11.00 a 18.00 hodinou připravený před stadionem stan na testování.