Nádherný gól ale taky minimum střel na bránu. A nakonec otočení skóre ze strany soupeře a další domácí ztráta. To byl v krátkosti zápas eskáčka s Hradcem Králové, prvním celkem tabulky. Těsnou výhru hostí přitom dneska nesledovaly jen televizní kamery ale také diváci, kteří se mohli poprvé od října vrátit do ochozů.

Zápas začal podle očekávání, tedy tlakem favorita z Hradce. Nebyl nijak drtivý, přesto si záhy připsal první šanci. Omale totiž v 9. minutě podklouzl, čehož využil jeden z hostí a napálil míč k tyči – Mucha byl však pozorný. V 19. minutě už měli hosté gólovou šanci, Vašulín však hlavičkoval nad a krátce nato musel další šanci hostí hasit odkopnutím Bala. Až 27. minuta přinesla první náznak šance Prostějova: akce tři na tři skončila však bez zakončení. Muchu ve 32. minutě na druhé straně pořádně protáhl Dvořák, ale brankář skvělým zákrokem vyrazil. Pak ale přišly chvíle Prostějova. Kopřiva nejprve poslal míč prudkou ránou do náruče brankáře, krátce poté už se eskáčko radovalo. Ve 39. minutě po kombinaci na malém prostoru se dostal do náběhu Jurásek a krásnou střelou o tyč proměnil – 1:0. 43. minuta ale mohla znamenat vyrovnání, náběh Vlkanovy do vápna ale skončil přestřelením.

Krátce po změně stran hosté vyrovnali. První střela šla ještě do boční sítě, v 51. minutě ale po propadu na středu hřiště získal Vašulín míč, prostrčil na Vlkanovu a ten prostřelil Muchu. V 58. minutě přišlo další nebezpečí, a sice dobře zatočený míč ze standardky od Prekopa – Mucha ale vytáhl dobrý zákrok a míč zpod břevna vytěsnil. Sedm minut nato už ale Mucha kapituloval po hlavičce Dvořáka, který potvrdil střeleckou formu z předchozích zápasů – 1:2. Prostějov poté přeci jen byl o něco více na míči, ke střelám se ale vůbec nedostával. Naopak Mucha měl v 73. minutě velké problémy, aby zvládl střelu Rady. Konec zápasu přinesl časté fauly, kouskování hry a taky zranění jednoho z hostí. V 90. minutě si pak připsal největší nególovou šanci domácích Matoušek, který však z hranice vápna minul. Nastavení už moc vzrušení kromě žluté karty pro brankáře Reichla nepřineslo, hosté těsný náskok dokázali udržet.

1. SK Prostějov 1:2 – FC Hradec Králové (1:0)

Branky: 39. Jurásek – 51. Vlkanova, 65. Dvořák. Rozhodčí: Hrubeš – Paták, Kubr. Žluté karty: 10. Zlatohlávek, 23. Omale, 45+2. Sus, 70. Matoušek, 84. Mucha, 86. Bialek – 35. Král, 54. Vašulín, 59. Mejdr, 90+3. Reichl.

Sestava 1. SK Prostějov: Mucha – Machynek (27. Šmehyl), Bala (78. Bialek), Schuster, Sečkář (62. Matoušek) – Jurásek, Omale (78. Spáčil), Koudelka, Kopřiva, Zapletal – Zlatohlávek (78. Langer).

Trenér: Pavel Šustr.

Sestava FC Hradec Králové: Reichl – Mejdr, Král, Donát, Urma – Kodeš, Rada – Prekop (88. Kateřiňák), Dvořák, Vlkanova (90+1. Soukeník) – Vašulín (63. Záviška).

Trenér: Zdenka Frťala.