Spojení trenéra Radoslava Látala se Sigmou Olomouc se blíží ke svému konci. Rodák z Němčic nad Hanou se dohodl s vedením klubu, že po sezóně, kdy mu končí na Hané smlouva, klub opustí, informoval klub na začátku týdne. Látal v Sigmě vystřídal přede dvěma roky kouče Václava Jílka. Po úspěšných trenérských štacích v polském Piastu Gliwice či slovenské Trnavě, kterou dokázal dostat i do Evropských pohárů, se mu angažmá v Olomouci příliš nevydařilo. V první sezóně dovedl Sigmu pouze do skupiny o záchranu, v současném ročníku je čtyři kola před koncem na desáté příčce.

„Po vzájemné diskusi jsme se s trenérem domluvili, že po skončení současné sezóny nebudeme dále pokračovat ve spolupráci. Vzhledem k tomu, že kádr neprojde výraznými změnami, shodli jsme se na nutnosti dodat týmu nový impulz. Proto do nové sezóny půjdeme s novým trenérem,“ uvedl ve svém prohlášení sportovní manažer Sigmy Ladislav Minář.

Kam povedou následující kroky bývalého vynikajícího hráče a kouče, zatím není jisté. Mezi kandidáty na uvolněný post v Olomouci však najdeme i jméno současného kouče eskáčka Pavla Šustra, který v letošní sezóně příjemně překvapuje ve druhé nejvyšší soutěži. Blíže na lavičku však podle všeho je zatím návrat kouče Jílka, který je po odchodu ze Sparty stále bez angažmá, nebo také příchod dalšího bývalého sparťanského trenéra Davida Holoubka, jenž momentálně vede Českou reprezentaci do 18 let. Třetím jménem je další klubová legenda Pavel Hapal.