Jakoby se seriál FOTBAL EXTRA nechtěl vzdát... Přestože už jsme podvakrát anoncovali závěrečný epilog a jsme v očekávání nového přírůstku, události z minulého týdne naše záměry znovu pozměnily. Přinesly totiž tolik zpráv, že jsme se rozhodli přidat k rekordním šestadvaceti dílům ještě jeden. Samotný fotbal a zejména předčasný konec soutěžního ročníku 2020/2021 už to však neodvrátilo. Naopak, minulé úterý byla dána definitivní pečeť na rezultát, že sezóna amatérské a mládežnické kopané se již nerozjede, zůstane tedy nedohrána a dle rozhodnutí jednotlivých STK anulována.

Věříme však, že již brzy se dlouhodobý seriál na stránky Večerníku vrátí a ročník 2021-2022 proběhne dle harmonogramu s plánovaným začátkem v srpnu. Do té doby by se prý mohly odehrát nějaké turnaje pod svazovými hlavičkami, případně se týmy odhodlají k samostatně dohodnutým přátelským zápasům. O tom všem vás bude Večerník informovat.

Ještě předtím si definitivně naposledy připomeňme, co vše jsme vám během posledních pěti měsíců přinesli. Od prosince loňského roku nastalo mapování uplynulého dění na zelených trávních od profesionálů přes výkonnostní hráče až po mladé talenty, opomenuty nezůstávaly ani ženy. Postupně jsme se věnovali „A“ týmu 1.SK Prostějov, dále se podívali na dění v krajském přeboru i v dalších třídách Olomouckého KFS. Hned od prvního lednového čísla se redaktoři zaměřili na soutěže pod hlavičkou OFS Prostějov, ale ani tím zdaleka neskončili. Záhy jsme totiž sondovali dění v ženském fotbalu, který má v regionu už tři družstva. A aby toho nebylo málo, v dubnových číslech jsme zavítali do světa mládežnické kopané. Zprvu jsme řešili mládež obecně, v dalších dílech se věnovali ryze týmům prostějovského eskáčka, následně se podívali na situaci v nižších soutěžích a zveřejnili nejen všechny stávající tabulky, ale i řadu exkluzivních rozhovorů a tradičně nechyběl redakční komentář. To vše z prostředí krajské i okresní úrovně.

Naposledy se tedy pohodlně usaďte a začtěte se do závěrečného přídavku ohlédnutí za fotbalovým podzimem i shrnutí jeho smutného konce. A nebojte, Večerník chystá důstojnou náhradu fotbalového počtení. Máte se i nadále na co těšit, už brzy!

 

Mimořádný sedmadvacátý díl seriálu FOTBAL EXTRA najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vyšlo v pondělí 10. května