Potvrzeno! 1.SK Prostějov po skoro měsíci vyběhne do ostrého souboje ve druhé nejvyšší tuzemské soutěži. Potvrdilo se tak znovunastartování domácích nejvyšších soutěží. Týmy teď ovšem musí řešit problematiku testování, to předzápasové by mělo mít známé výsledky až dnes odpoledne.

„Platnost testů je osmačtyřicet hodin, což znamená, že i kdybychom hráli v sobotu a ve středu, tak musíme před každým zápasem nutně udělat test nový,“ připomněl sportovní ředitel 1.SK Prostějov Ladislav Dudík.

Obnovení ročníku 2020/2021 pak kvituje trenér týmu Pavel Šustr. „Jsme samozřejmě rádi, že se to znovu rozjede. A doufám, že se toho odehraje co nejvíc. Uplynulé období bez zápasů nebylo vůbec jednoduché,“ řekl Pavel Šustr pro Večerník před sobotním zápasem. V něm doma Prostějov vyzve Vyšehrad, předposlední tým tabulky. „Nejsme bohužel kompletní. Kvůli svalovým problémům bude chybět David Píchal, stejně tak Martin Sus. Michal Stříž prodělal v týdnu nějakou nemoc,“ řekl na adresu hráčů, kteří s vysokou pravděpodobností v sobotu nenastoupí, Pavel Šustr. Utkání začne ve 14 hodin. A vzhledem k pokračování nouzového stavu i přísným protikoronavirovým opatřením bude bez diváků.