Do nové sezóny mužstvo Tištína nepovede dlouholetý lodivod týmu Zdeněk Oulehla, který se rozhodl na funkci trenéra rezignovat. Jak však sám přiznává, nekončí kvůli nelichotivým výsledkům posledních dvou ročníků, ale bere to jako dárek ke svým kulatým šedesátým narozeninám. Jméno jeho nástupce zatím není známo. Dnes již bývalý kouč však fotbalu sbohem rozhodně nedává. I nadále zůstává hospodářem sportovního areálu a fotbal si nyní užije také z pohledu fanouška, navíc na zcela novém trávníku.


Spojení Tištína a Zdeňka Oulehly na střídačce platilo dlouhé roky. „Já jsem vlastně mužstvo přebíral už před čtvrtstoletím, kdy jsem sice chtěl ještě hrát, ale po konci mého předchůdce se rozhodli ze mě udělat trenéra. Podařilo se nám dostat ze čtvrté třídy do okresního přeboru. Vydrželi jsme tam poprvé dva roky, pak jsme tam vydrželi tři roky, potřetí jsme tam vydrželi pět let, nyní nás bude čekat znovu pátá sezóna. Do té nadcházející se však určitě musí mužstvo okysličit, abychom přidali i další roky, přece jen máme sice ustálenou sestavu, ale už přece jen trošku přestárlou,“ ohlíží se za svou trenérskou štací bývalý kouč.
Konec na lavičce nepřišel z čista jasna. „Avizoval jsem to klukům už dopředu, že jakmile přijde šedesátka, řeknu si dost. Z fotbalu jako takového však neodcházím, jen bych to chtěl rád už přenechat někomu jinému. Zůstávám nadále hospodářem a budu se starat o vše okolo. Na trenérském postu stejně jako v hráčském kádru však doufám, že se toho ujmou mladší kluci a porvou se o další roky v okresním přeboru,“ přidal svůj pohled k rezignaci Oulehla.
Zároveň také přiznává, že je rád, že se nakonec podařilo zachránit mužstvo v okresním přeboru, i když na hřišti by si záchrany vážil více. „Mrzelo by mě, pokud bych mužstvo předával po sestupu, sám bych cítil, že by to nebyla ta ideální chvíle. Je však pravdou, že nás zachránila i pandemie, což ten dojem trošku kazí,“ pokračovala ikona Tištína.
Ohledně jména svého nástupce však zatím žádné zprávy nemá. „Kluci si stále myslí, že jen laškuji, ale myslím si, že každou chvíli už jim asi dojde, že to myslím vážně,“ doplnil se smíchem Zdeněk Oulehla.

 

Další novinky z fotbalového prostředí čtěte v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vyšlo v pondělí 14. června