Doba odpočinku je u konce. A hráči 1.SK Prostějov tak hlásí návrat k míči. Dneškem, tj. v pondělí 21. června, jim totiž opět začínají tréninky, a to pod novým koučem Jiřím Jarošíkem. Tým však zatím není zcela kompletní, několik hráčů je zde na testech, po jiných naopak pošilhávají prvoligové týmy. A tak zatímco se rodí náhrada za odchozího Šimona Šmehyla, může tým přijít o dalšího důležitého člena sestavy. Více o změnách v kádru čtěte na jiném místě této strany.

 

Hráčům skončily tři týdny relativního klidu a nyní se mají hlásit novému trenérovi. V pondělí 21. června dopoledne by spolu měli absolvovat první trénink. „Trénovat budeme v domácím prostředí od pondělí do pátku. A to jedno až dvoufázově, možná budeme prokládat posilovnou. V sobotu šestadvacátého června nás pak čeká první přátelský zápas, a to venku proti Slovácku,“ informoval trenér 1.SK Prostějov Jiří Jarošík. Už před týdnem pak uvedl, že se některé věci v přípravě oproti plánu změní. Jedna z nich asi nepotěší milovníky derby. „Čekali jsme na Sigmu, nakonec se jí ale přátelský zápas časově nehodí, takže neproběhne,“ konstatuje Jarošík. I tak ale čeká jeho svěřence půltucet zápasů. Nejprve s již zmíněným Slováckem, dále se Zlínem, Baníkem Ostrava a třetiligovými Uničovem a Rosicemi.

Jenže s jakým týmem vůbec k těmto utkáním nastoupí? To už tak jasné není. „Popravdě jsem se se složením týmu seznámil hodně podrobně. Hodně hráčů je však na testech v první lize, další jsou naopak na testování tady. Kádr se může ještě hodně změnit,“ vyjádřil se Jiří Jarošík. Už dříve se ukázalo, že o některé hráče Prostějova je zájem. Hovořilo se třeba o Davidu Juráskovi nebo Solomonovi Omalem. Zatímco však Omale by měl přípravu nakonec absolvovat v Prostějově, Jurásek může dát brzy Hané sbohem. „Máme žádost o jeho přesun do Mladé Boleslavi. Na oplátku můžeme získat nějaké hráče z tohoto středočeského klubu,“ prozradil sportovní ředitel eskáčka Ladislav Dudík. „Po prvním týdnu přípravy, maximálně po druhém už by měl být tým takový, jak si přejeme,“ dodal Jiří Jarošík.