Nesnesitelné vedro a samozřejmě soupeř. S těmito neduhy se prali v sobotu odpoledne fotbalisté Pivína a Dobromilic. Souboj předních týmů I.B třídy Olomouckého KFS, respektive Okresního přeboru OFS Prostějov. Rozdíl jedné výkonnostní třídy sice nesliboval výraznou převahu jednoho z týmů, přesně ta se ale konala. Po úvodním poločasu už totiž nebylo příliš o vítězi duelu pochyb. Stal se jím Pivín, který svého soupeře doslova zničil.

Kdo přišel pozdě, litoval. Už první pozdravy totiž znamenaly skóre 1:1. Poté přišel dlouhý balón a míč byl v síti potřetí – Pivín se tak dostal do vedení, které už nepustil. „To bylo jak od Schicka,“ komentoval jeden z diváků. Zajímavé okamžiky přitom pokračovaly. Frýbort musel zakopnout míč, když hosté hrozili vyrovnáním. Poté hostující šestnáctka z voleje dobře trefila, domácí se ale opět ubránili. Poté Kratochvíl poslal Richtera do tutové šance, ale ten se ocitl v ofsajdu. Ve 25. minutě zahrozili Trajer z úhlu a Kratochvíl, proti kterému ale včas vystoupil brankář.

 

 

 

TJ Sokol Pivín – FC Dobromilice 12:3 (6:2)

Branky: 51., 53., 71., 72., 77. a 80. Martinec, 28., 30. a 40. Trajer, 4. J. Bartoník, 12. J. Svozil, 45. Valter – 31. a 59. Richter, 7. Kratochvíl.

Střely na branku: 18:8. Střely mimo: 2:2. Rohové kopy: 4:3.

Sestava Pivína: Oršel (46. Furst) – Verbický, M. Svozil, Pospíšil, Šimek - S. Vrba, Valtr, Hýžďal, J. Bartoník - J. Svozil, Trajer. Dále střídali: Ježek, M. Bartoník.

Sestava Dobromilic: L. Nosek (46. Drnovský) – Bako, P. Fialka, Šoc, Svozilek – K. Rochla, Selucký, Z. Nosek, Richter – Neděla, Kratochvíl. Dále střídali: M. Rochla, R. Fialka.