První prověrka čeká už brzy prostějovské fotbalisty. Úvodní přípravný zápas je zastihne v zápase se Slováckem, v němž bude startovat mix „A“ a „B“ týmu celku z východní Moravy. Půjde vlastně o reprízu utkání ze zimní přestávky. Tehdy dokázalo eskáčko v Kunovicích nad Slováckem zvítězit, a to v poměru 3:1. zápas navíc zpestřila chumelenice.

Nyní by ale měl být poměr hráčů obrácený: zatímco v zimě tvořili většinu Slovácka mladíci a hráči na hraně sestavy, nyní by měl soupeř vyrukovat s kvalitnější soupiskou. Navíc, hráči z Uherského Hradiště skončili v uplynulém ligovém ročníku na skvělém čtvrtém místě, pět bodů před Plzní. „Kdo sleduje vidí, kde se Slovácko umístilo, bude hrát poháry. Je to oddíl, který podával celou sezónu velice vyrovnané a dobré výkony,“ konstatuje k soupeři Ladislav Dudík, sportovní manažer 1. SK Prostějov.

Vzpomněl zároveň na další vzájemný zápas s nedávným datem. „Hráli jsme proti Slovácku v Poháru, dostali jsme šest branek. Jedeme tam samozřejmě s respektem a pokorou. V úterý tam hrál Vyškov, dostal 1:6, ale prý podal velice solidní výkon,“ konstatuje Dudík, kterého těší, že ligové týmy mají o konfrontaci zájem. „Napřed jsme se báli, že s námi ligové mančafty nebudou chtít hrát, vybírají si i slovenské týmy. Na druhou stranu jsem rád, že se mi místo Sigmy podařilo nacpat Uničov. Měl jsem z toho strach: mít za šest dní tři ligové týmy, to je celkem sousto,“ řekl.

Pro eskáčko to bude rozhodně zajímavý zápas: poprvé do utkání povede tým nový trenér Jiří Jarošík, řada hráčů si odbyde premiéru v dresu Prostějova, mnoho jich bude bojovat o smlouvu. Důležité ale je, jak si tým poradí jako celek. Eskáčko se s prvním soupeřem v přípravě bude potýkat v sobotu od 10 hodin na stadionu v Uherském Hradišti.