Druhý náročný ročník pro amatérské fotbalisty, který byl stejně jako předchozí anulován je minulostí. Podzimní část byla ukončena předčasně a na trávníky se kluby mohly vrátit až v průběhu května do plné parády. I proto tak přátelské duely a nahnání alespoň částečné kondice, na které se během zimního období nedalo pracovat mužstva pracovala ještě déle, než pokud by se sezóna dohrávala. Podzimní sezóna navíc začíná hned na startu srpna, takže dlouhého volna si regionální fotbalisté opravdu neužijí.

 

„My budeme mít pauzu zhruba nějakých čtrnáct dnů, tak krátkou dobu nemají ani ligový fotbalisté, snad si však kluci zvládnou odpočinout a do sezóny se dokážeme dobře připravit,“ přiznával s úsměvem k této situaci trenér Brodku u Prostějova Vít Hochman. A nedá se než souhlasit, protože takhle krátké letní volno je opravdu nezvyklé.

Některá mužstva se rozhodla během krátké jarní předpřípravy na sezónu vsadit na fyzickou přípravu, jinde se zase spíše drželi jen u fotbalu, aby se hráči měli po dlouhých měsících chuť vracet. „My jsme chtěli, aby si kluci hlavně zahráli po té dlouhé pauze, nejvíce totiž klukům chyběla herní praxe. Na vyšší tréninkové dávky využijeme až předsezónní přípravu,“ prozradil například trenér Kostelce Lubomír Keluc. Jestli přinese ovoce spíše delší fyzická příprava nebo ta herní se ukáže až během nového ročníku.

Dá se však vůbec právě zimní dril nahradit v letních měsících? To se zřejmě teprve ukáže během prvních podzimních kol, jak na tom celky fyzicky budou. Teď už je však zcela zásadní, aby se kromě přípravy dočkali celé podzimní části a v zimě se mohli vrátit ke klasické silové přípravě na jakou jsou hráči zvyklí. Protože třetí rok v řadě by to už opravdu nemuselo dobře dopadnout.