Už za necelé dva týdny se odehraje šestý ročník turnaje v malém fotbale na hřišti v Otaslavicích. Organizační výbor nyní už pouze dolaďuje poslední účastníky a se sponzory řeší ceny, na které se ta nejlepší mužstva mohou těšit. Kapacita zatím není zcela naplněna. S největší pravděpodobností však bude kompletní patnáctka známa hned na startu tohoto týdne. Celodenní souboje nejen regionálních celků se uskuteční v sobotu 10. července od 10 hodin.

 

Přípravy na turnaj už jsou v plném proudu, hlavnímu turnaji nahrál dětský Metle Cup junior, po jehož odehrání už je řada věcí připravena. „Po dětském turnaji už máme nachystané hřiště, postavený party stan a vychytané všechny možné nedostatky, kterých však moc nebylo. Nyní už tak pouze finišuje doplnění mužstev a domluva se sponzory spojená s nákupem cen pro nejlepší celky,“ prozradil jeden z organizátorů turnaje Martin Vogl.

Kompletní soupiska mužstev zatím přihlášena není. Závazně už je však přihlášeno třináct celků a dá se očekávat, že nejpozději během pár dnů budou v „Metlích“ hlásit plno. „Máme volná poslední dvě místa, na ně však máme určité zájemce. Zatím tak tedy čekáme na jejich rozhodnutí, pak bychom oslovovali další v pořadníku. Jedná se totiž o určité kluby hrající malou kopanou, se kterými jsme dohodnutí, že finální rozhodnutí nám řeknou po skončení jarní části, což by mělo být v sobotu,“ odtajnil dále kapitán fotbalistů Otaslavic.

Na adresu dětského turnaje zazněla pochvala ze všech zúčastněných stran. I přes velké horko se dokázali organizátoři se všemi nástrahami vypořádat. Jediné, co turnaji nepochybně scházelo, byla lepší divácká kulisa. Z počasí ani nezájmu fanoušků však organizátoři strach nemají. „Dětský turnaj byl za mě naprosto dokonalý. Bylo vidět, že děti si to užily se vším všudy, jediné mírné zklamání byla právě ta divácká kulisa. Nevíme, zda to bylo obrovským vedrem, nebo něčím jiným, ale pevně věříme, že na mužský si zase najdou fanoušci cestu. Za sebe mohu slíbit, že počasí bude jednoznačně lepší než v loňském roce, protože horší už ani být nemůže,“ přidal se smíchem Vogl, který tak připomněl loňský propršený ročník.

Převratné novinky se však na turnaji nechystají. Nejvýraznější bude rozšíření občerstvovacího sortimentu. „Jediné, co bychom letos chtěli, je přidat nějaký stánek s občerstvením, abychom zkrátili fronty. Chybět jinak nebude klasický pestrý výběr v udírně a na grilu. Dopolední polévka na snídani. A k ní také vynikající káva od Míši Skalického. Kromě toho budou na hřišti pikantní souboje mezi hráči, takže určitě se bude na co dívat,“ dodal závěrem Martin Vogl.

 

JAK BUDE VYPADAT HERNÍ SYSTÉM TURNAJE?

Skupinová fáze

* Patnáct celků bude rozděleno do tří skupin po pěti mužstvech

* Zde se utkají ve formátu každý s každým

* Z každé skupiny postoupí nejlepší dva celky do čtvrtfinále

* Doplní je ještě dva nejlepší na třetích místech

 Play-off

* Pro čtvrtfinále se vytvoří z osmi postupujících tabulka

* V něm se utkají celky následovně 1-8; 2-7; 3-6; 4-5

* Podmínkou však je, že se nesmí potkat celky ze stejné skupiny

* Vítězové postupují do semifinále, kde se podle pavouka utká 1-8 vs. 4-5 a 2-7 vs. 3-6

* Následné utkání o třetí místo a o bronz se již odehraje samostatně a odřídí jej dva rozhodčí

 

Seznam potvrzených celků

Otaslavice A; Ariston; Penam PV; Litrpool; Chop – Pot; FC Mrdokleče – město; Otaslavice B; Chop – Pot B; Brodek u Prostějova; SK Lány; AC Roma; FC Daniel; FC Losa