Velmi těžké soupeře přisoudil plán letní přípravy hráčům 1. SK Prostějov. Druholigový celek se musel nejprve popasovat se Slováckem, které zvítězilo 5:0. Jen o týden později čekal na svěřence trenéra Jiřího Jarošíka ostravský Baník. Ani s ním si přitom (výsledkově) eskáčko zrovna nepolepšilo. Prostějov v zápase hraném v Havířově nakonec obdržel tři branky, sám naopak žádnou nevstřelil.

Začátek zápasu žádnou oťukávanou nepřinesl. Naopak: oba týmy se snažily hrát aktivně. Vyplatilo se to ale více Baníku. Ten se ve 13. minutě dostal díky vystihnutí rozehrávky Prostějova k míči a následně i střele, Kuzmanovič ale minul bránu. Ve 21. minutě však přišlo ze strany domácích ještě větší nebezpečí. Bialek si při pacifikaci soupeře ve vápně pomohl faulem. Nařízenou penaltu však Potočný nasměroval do brankáře Bárty. Během další čtvrt hodinky se akce neurodily. Domácí tým brzdily dobrými bloky hráči Prostějova, ti naopak nevyzráli na ofsajd. Ve 35. minutě už se ale skóre měnilo. Buchta našel dobře Kuzmanoviče, který si s pomocí důrazu i šikovných noh poradil s dvojicí Prostějovanů a zakončil – 1:0. Eskáčko následně nijak nevyužilo faulu na Stříže, zbytek poločasu se vesměs bránilo. Důvodem byla i aktivita Potočného, který opakovaně vytvářel šance pro soupeře. Největší příležitost měl ale Buchta, jeho střelu musel zpod břevna vyboxovat Bárta.

Baník měl podle očekávání v zápase převahu. Jednobrankové manko v poločase však nevypadalo strašně, ve fotbale je navíc jeden gól stále málo. Oba týmy do druhé půle výrazně prostřídali, štafetu směrem dopředu nejnebezpečnějších hráčů převzali v Baníku Granečný a Klíma. Právě druhý jmenovaný mohl ve 49. minutě navýšit skóre, ale nepodařilo se – dobře zasáhl Bárta. Další minuty přinesly řadu nepřesností na straně domácích, ti však přesto většinu doby kontrolovali míč i tempo hry. Až po 60. minutě se dostávali více k míči i hráči eskáčka. Nicméně když už se objevil náznak šance, byl z toho ofsajd. Poté už přišly chvále ostravského Budínského. Ten nejprve trefil jen boční síť, nicméně v 70. minutě už byl přesný a ze standardní situace kopem z nějakých 18 metrů nedal Bártovi šanci – 2:0. Brzy to navíc mohlo být 3:0, Klíma však z osy hřiště trefil jen Bártu. Přesto však prostějovský brankář lovil míč ze sítě ještě jednou: Budínský přidal střelou bez přípravy druhou svou branku a stanovil konečný účet zápasu. Nic na tom nezměnila ani šance prostějovského Vrby, který trefil brankáře.

FC Baník Ostrava – 1. SK Prostějov

3:0 (1:0)

Branky: 70. a 78. Budínský, 35. Kuzmanovič. Žluté karty: 20. Bialek

Sestava FC Baník Ostrava:

1. poločas: Murin – Ndefe, Pokorný, Lischka, Fleišman – Buchta, Kaloč, Kuzmanovič, Tetour, Potočný – Zajíc

2. poločas: Hrubý – Sor, Jánoš, Harušťák, Sanneh, Klíma, Svozil, Budínský (C), Granečný, de Azevedo, Almási

Sestava 1. SK Prostějov:

Bárta – Machynek, Bialek, Schuster, Stříž, Žák, Hausknecht, Omale, Jiráček, Kušej, Vrba. Střídali: Panagou, Sus, Bala, Zapletal, Koudelka, Kopřiva, Dzjuba, Šteigl, Vichta, Pozatzidis.