Zatím nejpovedenější zápas v letní přípravě mají za sebou fotbalisté 1. SK Prostějov. Druholigové eskáčko se v Uničove postavilo tamnímu třetiligovému celku. Úvodní půle znamenala vyrovnané skóre, byť o něco aktivnější byl hostující celek. Druhý poločas už nenechal nikoho na pochybách o favoritovi utkání: Prostějov soka přestřílel a přidal i na produktivitě. Nakonec se svěřenci nového kouče Jiřího Jarošíka mohli radovat z výhry 3:1.

Gólů se málem pár desítek přihlížejících dočkalo už zkraje utkání. První šanci mohl vytvořit Zapletal, se druhou si neporadil dobře Pozatzidis. Pak ale jakoby Prostějov vypnul. V 6. minutě po chybě obrany mohl otevřít skóre Vybíral, nevystřelil však. Pak musel proti dalšímu ataku zasáhnout Bala. Ve 13. minutě už pasivitu Prostějova soupeř potrestal, zpoza vápna se trefil Bača. Hned nato ale odpověděl po individuální akci Šteigl. Prostějov se poté stále více prosazoval, měl více ze hry. Ve 35. až 38. minutě mělo eskáčko několik dobrých šancí, nejblíže byl ke skórování sváteční střelec Bialek. Obránci byli vůbec koncem poločasu aktivní, zapojovali se i do střelby. Nejvíce produktivní střelecky byl však Vichta.

Po změně stran se právě on dostal k dobré střele, minul však. Ve 49. minutě už ale Pozatzidis dostal míč po lajně a se štěstím překonal vyběhnutého brankáře – 1:2. Odpovědět mohl Kamas ale nebyl přesný. V 59. minutě přišlo oživení hry, na hřiště se dostali hned tři noví hráči Prostějova, včetně například blanenského Žáka. Nejvíce byl ale vidět odchovanec Prostějova Hausknecht, který vyprodukoval hned několik velmi dobrých nahrávek. Těžit z toho mohl třeba aktivně si počínající Kušej, mezi úspěšné střelce se ale v 68. minutě zapsal Vichta, který ranou z dálky překvapil brankáře. Kušej se dostal několikrát do šance, zejména v 82. minutě volala při jeho dobrém postavení u tyče po gólu, ale neměl štěstí. I tak ale eskáčko zvítězilo 3:1 a po obrazu hry ve druhém poločase nutno říct, že zaslouženě.

SK Uničov – 1.SK Prostějov 1:3 (1:1)

Branky: 13. Bača – 14. Šteigl, 49. Pozatsidis, 68. Vichta. Žluté karty: –.

Sestava SK Uničov: Kalina – Diblík, Koutný, Neuer, Koutek – Svoboda, Bača, Kamas – Vybíral P., Komenda, Krč.


Střídali: Vlček – Kasal, Sedláček, Dittmer.

Sestava 1.SK Prostějov: Mucha – Bialek, Sus, Bala, Panagou – Zapletal, Sus, Kopřiva, Koudelka – Pozatsidis, Šteigl. Střídali: Bárta – Omale, Žák, Stříž, Machynek, Hausknecht, Jiráček, Schuster, Kušej.

Hodnocení zápasu

Dušan Žmolík, trenér SK Uničov:

„Nastoupili jsme proti velice dobrému soupeři. Potřebovali jsme soupeře, který nás prověří, abychom zjistili, kde jsou naše slabiny, na čem pracovat. Hned jsme totiž odjeli na soustředění, kde tyto věci budeme řešit. Z toho důvodu jsem za zápas rád, protože Prostějov hrál rychle dopředu, napadal nás a my jsme se mu, myslím si, zvlášť v prvním poločase vyrovnali. Akorát tam byly nedostatky v rozhodující fázi, nevytvořili jsme si pořádné šance a ztroskotalo to trochu na nepřesnosti. Ale myslím si, že jsme byli zdatným soupeřem. Ve druhé půli nám ale snad došly síly, takže soupeř hrozil akcemi po stranách, které jsme nezvládali bránit. A soupeř překlopil zápas na svou stranu. Byla škoda, že jsme inkasovali hned po vstřeleném gólu, že jsme chvíli nevedli, aby Prostějov musel hrát do naší obrany a my mohli chodit do brejků.“

Jiří Jarošík, trenér 1.SK Prostějov:

„Myslím si, že jsme měli silný úvod, měli jsme dát gól hned ze začátku. Pak jsme úplně polevili, nechali jsme hrát soupeře, nebyli aktivní. Když se ale podívám na sestavu, tak tam hráli maximálně čtyři hráči základní sestavy. A Uničov má taky svou kvalitu, dlouhodobě hraje na špici třetí ligy, jsou pohromadě, my furt zkoušíme. Není to jednoduché. Myslím si ale, že po půli, když jsme vyměnili hráče to bylo trochu lepší. Ale pořád je tam hodně práce na týmovém projevu.“