S třetím ligovým soupeřem se během letní přípravy utkali hráči 1. SK Prostějov. Po Slovácku a Baníku Ostrava tým změřil síly se Zlínem. A povedl se mu s ligistou vůbec nejlepší zápas. V utkání sice měl mírně navrch Zlín, nicméně udělal si jen minimum šancí. Eskáčko jich mělo ještě méně ale předvedlo skvělou produktivitu a obětavou obranu. I díky tomu se kolem sobotního poledne v Luhačovicích zrodila remíza 2:2.

Utkání začalo šancí Prostějova, následně přišla další: Bartolomeu se ale netrefil. V 10. minutě už se ale Prostějov radoval: Kušej obral brankáře o míč, naservíroval ho Žákovi a ten z bezprostřední blízkosti zavěsil do šibenice. Záhy se ale po rohovém kopu prosadil Kolář a Zlín tak srovnal krok. Krátce na to mířil kvůli teči Poznar střelou z osy mimo. Poznar zahrozil i ve 29. minutě, vystihl rozehrávku Prostějova. Mířil však nad bránu. 34. minuta však už přinesla vedení Zlína: Matejov dostal z obrany dlouhý a přesný balón, vytočil se do střely a proměnil na vzdálenější tyč. Ani Zlín se ale z vedení dlouho neradoval: Po ose Kopřiva-Kušej se totiž dostal míč do šance a díky Kušejově přízemní střele i do brány – 2:2. Do konce poločasu už diváci viděli jen jedinou zajímavější pološanci, akci Prostějova na jeden dotek, Žák byl ale přistižen v ofsajdu.

Druhou půli načal střelou z úhlu Hrdlička, Ale pro Muchu, který na ni byl připraven, nebyla ničím složitým. 51. minuta přinesla penaltu pro Prostějov, Kušej ale neproměnil, brankář jeho přízemní pokus vyrazil. Jiráček pak dobrým, dlouhým balonem oslovil spoluhráče, brankář by ale rychlejší. 60. minuta odstartovala velká střídání na straně domácích, 65. pak tlak Zlína. Ten byl ale jen optický, ke střelám prakticky nedocházelo. V 71. minutě eskáčko připravilo Zlínu nepříjemné překvapení v podobě akce Omaleho, Koudelky a na střelu nabíhajícího Žáka – brankář musel odkopnout do autu. V 77. minutě zase střílel Koudelka a krátce poté se Bala mohl prosadit hlavou. Zlín poté zatlačil, víc držel míč, ale střelecky nehrozil. Kromě 87. minuty, kdy Cedidla sice vystřelil ale hodně mimo. I díky tomu si Prostějov z Luhačovic odvezl pěkný výsledek, remízu 2:2.

FC Fastav Zlín – 1. SK Prostějov 2:2 (2:2)

Branky: 13. Kolář, 33. Matejov – 10. Žák, 35. Kušej. Žluté karty: - .

Sestava Zlína: Rakovan (46. Šiška) – Matejov (60. Nečas), Kolář, Procházka (46. Simerský), Vraštil (46. Cedidla) – Vakho (46. Hrdlička) Hlinka (60. Pedrito), Hrubý (60. Janetzký), Dramé (46. Tkáč) – Poznar (60. Fantiš), Reiter (60. Bobčík). Trenér: Jan Jelínek.

Sestava Prostějova: Mucha – Kadlec (73. Machynek), Bala, Bialek, Zapletal (73. Hausknecht) – Kopřiva (63. Koudelka), Jiráček, Omale (85. Sus), Bartolomeu (73. Stříž) – Kušej, Žák (80. Vichta). Trenér: Jiří Jarošík.