Během ostré přípravy na podzimní start dalšího ročníku krajských soutěží se v Pivíně potkalo domácí mužstvo proti Plumlovu, hrající o třídu výš. Oba celky před novou spojuje nový muž na lavičce. Zatímco na lavičce Pivína skončil po letech Jaroslav Svozil a vystřídal jej Pavel Valtr v Plumlově nahradil Petra Matouška Miroslav Takáč. Tento zápas vyšel výsledkově lépe domácím, ale oba celky předvedly opravdu solidní přípravný zápas.

Už od začátku zápasu bylo jasné, že oba soupeři budou chtít na svého soka vyzrát fotbalovostí. Prvních pár minut se sice do šancí nedostával ani jeden z celků, postupem času se však přeci jen začali objevovat na obou stranách hřiště a kombinace obou celků se museli přítomným fanouškům líbit. Do náznaků šancí se dostával velmi často domácí Bartoník, na straně hostí nejvíce hrozili oba útočníci Fajstl s Kolaříkem.

První branku si nakonec domácí vstřelili sami. Martin Bureš natáhl k průniku po lajně a přízemním centrem hledal nabíhající útočníky. Těsně před nimi však míč tečoval jeden z obránců domácích a brankář Fürst už neměl šanci reagovat – 0:1. Po inkasované brance však Pivín převzal otěže duelu a hlavní postavou posledních minut první půle byl Jaroslav Svozil. Nejprve se za hranicí vápna pouze zastřeloval, kdy těsně minul střelou na přední tyč. Následně se však už trefil přesně, kdy nejprve prošel přes tři hráče a střelou na zadní tyč překvapil i brankáře Simandla – 1:1. Za pár minut později se situace opakovala téměř jako přes kopírák jen s tím rozdílem, že tentokrát se Simandl za střelou Svozila pouze ohlédl – 2:1.

Jak skončili domácí první půli, tak začali i druhou. Aktivní hrou dostávali Plumlov pod tlak a třetí branka visela ve vzduchu. Nakonec i přišla. Jaroslav Svozil našel precizní přihrávkou Frýborta, který prokázal své zkušenosti a přidal třetí branku Pivína – 3:1. Po třetí brance se však síly na hřišti zase zcela vyměnily. Domácí možná třetí branka trošku uspokojila, hosty zase nakopla ještě ke snaze zápas zdramatizovat. Na víc, než snížení z pokutového kopu Jiřího Kišky se však už svěřenci trenéra Takáče nezmohli a domácí tak mohli být po závěrečném hvizdu sudího s výsledkem přípravného duelu spokojenější.  

Pivín – Plumlov 3:2 (2:1)

Střelci: 2x J. Svozil, Frýbort – vlastní. J.Kiška.

Sestava Pivína: Fürst (46. Oršel) – J. Bartoník, T. Vrba, M. Svozil, Pospíšil – S. Vrba, Hýžďál, J. Svozil, M. Bartoník – Frýbort, Zlámal. Střídali: Verbický, Sysel, Sedlák. Trenér: Pavel Valtr.

Sestava Plumlova: Simandl – J. Kiška, Kutný, Čarný, Vysloužil – R. Bureš, Kotlán, Aujezdský, M. Bureš – Kolařík, Fajstl. Střídali: P. Kiška, Kolomazník. Trenér: Miroslav Takáč.

Hodnocení trenéra Pivína Pavla Valtra

„Zápas se hrál zase ve velmi velkém vedru. Klukům děkuji za výkon, který odvedli. V prvním poločase měla hra lepší parametry jako ve druhé. Hráči předvedli i velmi pohledné kombinace, což ocenili i fanoušci, kterých přišlo dost. Zápas byl celkově hodně fotbalový, ani soupeř nehrál žádnou nakopávanou a snažil se hrát především kombinačně. Druhou půli už ovlivnily různá střídání, ale i tak bylo tempo dobré a příprava to byla opravdu kvalitní.“

Hodnocení trenéra Plumlova Miroslava Takáče

„Zápas jsme sice prohráli, ale v přípravě bylo důležité hlavně aby se kluci dostali do tempa. Nám vyšel úvod zápasu, kdy jsme se dostali do vedení, pak však soupeř převzal otěže, a ještě do poločasu se mu povedlo skóre otočit. I start druhé půle byl spíše v režii domácích a dostali se do vedení o dvě branky. My jsme se pak do zápasu vrátili, podařilo se nám snížit, další šance jsme už však proměnit nezvládli. Někteří hráči nám sice chyběli, musíme však ještě do startu sezóny zapracovat. Trochu nám totiž scházel kyslík.“