První ostrý duel roku 2021 mají za sebou také v Čechovicích. A nutno dodat, že pro domácí hráče i fanoušky notně smutné utkání. Domácí svého soupeře mačkali od prvních minut a v drtivé většině zápasu byli jasně lepší, jenže ani ty největší tutovky nedokázali proměnit a místo toho přišel trest na opačné straně. Po velmi dobrém výkonu, kterému scházela jen koncovka tak rozhodly drobné chyby v obraně o tom, že tři body poputují do Beňova.

Už start zápasu jasně ukázal, kdo bude chtít na hřišti dominovat. Svěřenci kouče Koláčka na svého soka vletěli ve velkém stylu a Halouzka rozvlnil sít už po pár sekundách hry, jenže pouze tu boční. O chvíli později se však Čechovice dočkaly. Novák našel milimetrovým pasem Muzikanta, ten si ještě obhodil brankáře a jeho střelu do odkryté branky vykopl obránce tak nešťastně, že se od druhého obránce odrazil do sítě – 1:0. Další dvě šance měl Novák a Halouzka, ale oba cíl minuli.

Hosté se až po nějakých deseti minutách zmátořili k akci i na soupeřově polovině. Proti dalekonosné střele se ale vytasil Klimeš. Pak zase pokračovali domácí. Halouzka našel přesně hlavu Nováka, jenž byl na malém vápně zcela sám, ale jeho pokus vyrazil bravurním zákrokem brankář hostí. Ve vzduchu se sice stále vznášelo navýšení vedení, ale místo něj přišla vyrovnávací trefa. Obrana nedokázala zastavit rozběhnutého Zbořiláka, jeho pokus ještě zneškodnil Klimeš, ale na dorážku Hrabala už byl krátký – 1:1.

Vyrovnání domácí na určitou pasáž hry trošku zabrzdilo, ale ještě do přestávky své kola zase roztáčeli. Ve 42. minutě dostali domácí výhodu v podání nepřímého kopu těsně za vápnem za řeči Václavíčka. Nabídnutou příležitost dostal na starosti Muzikant a zvedl z tribuny i hostující fanoušky, jeho utažená střela totiž zapadla přesně do zadní šibenice – 2:1. Ještě do přestávky mohl přidat třetí zásah nová akvizice Ondřej Dostál, ale jeho hlavičku ze dvou metrů vytáhnul Dytrych.

I po poločase bylo jasně znát, kdo je na hřišti dominantní. Místy až drtivá převaha domácích však nenesla kýžené ovoce. Halouzka totiž nevyzrál na brankáře, Lakomý dopadl velmi podobně a do třetice Novák z dorážky po střelec Halouzky napálil pouze brankovou konstrukci. Na druhé straně měl jediné potíže Klimeš, když utekl Gréč, ale nevyzrál na brankáře. Po festivalu zahozených šancí přišla pětiminutovka hrůzy domácího celku. Nejprve se centrovaný míč odrazil k Zbořilákovi a tomu nezbývalo než ho z malého vápna umístit mimo dosah brankáře – 2:2. O pět minut později bylo s domácími ještě hůře. Lakomý ztratil na středu míč a soupeř pohotově pálil, skákavou střelu vyrazil Klimeš pouze před sebe a Machač už neměl moc složitou úlohu – 2:3.

Zbytek zápasu byli zase aktivnějším domácí, ale ani přes velkou snahu už alespoň na vyrovnávací branku nedosáhli.

TJ Sokol Čechovice

FC Beňov
2:3 (2:1)
Branky: 4. vlastní Pelikán, 42. Muzikant – 23. Hrabal, 67. Zbořilák, 72. Machač. Rozhodčí: Štěpán – Molík, Spurný. Žluté karty: 67. Muzikant, 81. Haluza – 34. Dýčka, 40. Václavíček. Diváci: 101. 
Sestava Čechovic: Klimeš – Veselý (83. Nejedlý), Jurníček, Walter, Hanák – Valdez (67. Haluza), Lakomý, Novák (88. Hatle), Kadlec – Muzikant, Halouzka. Trenér: Lukáš Koláček.


Hodnocení trenéra Čechovic Lukáše Koláčka: „Jsem hodně zklamaný z výsledku. Fotbal se však hraje na góly, a ne na kdyby. Měli jsme snad osm šancí. Neproměnili jsme je. Byla to jen naše nekvalita, na nic se vymlouvat nemůžeme. Soupeř vytěžil z minima maximum. Dopředu má běhavé a zároveň rozdílové hráče, kteří dokážou proměňovat. A to potvrdili. Produktivita rozhodla.“