Premiérové mistrovské utkání sezóny 2021/22 Přeboru OFS Prostějov proběhlo v Krumsíně, kde má svůj azyl rezerva Plumlova. Ta přivítala v 1. kole Hanou z Nezamyslic. Zápas divákům nabídl všechno, co posledních devět měsíců scházelo. Tři branky, spousta emocí, červená karta, neproměněná penalta a mnoho dalšího. I přes početní nevýhodu trvající víc než osmdesát minut nakonec dokázali hosté utkání zvládnout a slaví tak první tři body do tabulky. To v Plumlově budou mít nad čím přemýšlet.

Úvod zápasu patřil jednoznačně domácímu celku, který byl mnohem nebezpečnějším směrem dopředu a dominantní na míči. Jenže vážnější šance nepřicházela. První velkou příležitost si vytvořili až hosté. Přikryl se uvolnil po lajně, ale střela na přední tyč nenašla prostor branky. Chvíli nato se do první vážnější šance z řad domácích dostal Fajstl. Probil se mezi třemi obránci a jeho prudký projektil vytěsnil dobrým zákrokem Kopřiva. O pár chvil později přišel zřejmě zlomový moment duelu. Čarný se hnal sám na branku a Martin Frgál zatáhl za ruční brzdu, když ho zezadu stáhl. Sudí Jelínek neváhal a kromě nařízené penalty také vytáhnul červenou kartu. I když se hosté divili, že se jedná o dvojitý trest, sudí to aktérům vysvětlil: „Šlo o faul, při němž obránce neměl v úmyslu hrát míč, tedy na takovou situaci se dvojitý trest vztahuje a kromě nařízené penalty se dává také červená karta.“ Nařízenou penaltou však domácí Fajstl pohrdl, když směr vystihnul Kopřiva a míč dokázal zneškodnit. To hostům očividně vlilo krev do dalších dlouhých minut oslabení. Převaha domácích však pokračovala. Jenže Bárta netrefil branku a to stejné platilo i pro Čarného, jenž zahodil tutovku sám na brankáře. Co se nedařilo domácím, využili hosté. Odražený míč se dostal k Přikrylovi, který viděl vyběhnutého Simandla a dokázal ho přehodit zcela přesně – 0:1. Zbývající minuty první půle si dokázaly Nezamyslice hlídat a domácí vypadali jako opaření.

Ve druhé půli se dal očekávat tlak domácích a zatažená obrana hostů, což se také naplnilo. Do plných se však Plumlovu vůbec nedařilo dostat. Hosté hráli chytře a nepouštěli domácí do ničeho. Po necelých dvaceti minutách hry se tak do první šance dostal hostující Dvořák. Jeho hlavička však letěla jen těsně nad branku Simandla. Přes velkou herní převahu se domácí nedokázali dostat do vyložených šancí. Dvacet pět minut před koncem se proto rozhodl vzít zakončení na sebe Fajstl z pětadvaceti metrů a přízemní prudkou střelou na zadní tyč nedal brankáři příliš šancí – 1:1. To domácí hodně nakoplo a o minutu později mohlo být skóre otočeno. Jenže Fajstl neuspěl tváří v tvář brankáři a Čarný už se k dorážce nedostal. Územní převaha pak byla domácím zcela k ničemu. Deset minut před koncem přišel od hostů blesk z čistého nebe. Po faulu na polovině hřiště se centrovaný míč otřel o hlavu Jakuba Frgála a míč skončil až za zády brankáře Simandla. Poslední minuty už znamenaly očividnou křeč domácích, kteří se nebyli schopni přiblížit brance hostů.

Nezamyslice se tak mohly radovat ze tří bodů, které si za svůj nebojácný a fyzicky náročný výkon v deseti lidech i zasloužily. I když domácí měli herní převahu, mnoho šancí na svou výhodu trvající téměř celý zápas si nevytvořili.

 

POZÁPASOVÉ HODNOCENÍ TRENÉRŮ

Radek BUREŠ – Sokol Plumlov „B“:

„S tím, jak se utkání vyvíjelo, jde o jednoznačnou ztrátu, která byla zcela zbytečná. Začali jsme lépe, vytvořili si nějaké šance, soupeř šel do deseti, neproměníme penaltu a pak to takhle dopadá. Trápíme se s finální i předfinální fází. Na druhé straně musím smeknout, jak to soupeř dokázal odbojovat i v deseti lidech, ale sami jsme jim to svým způsobem hodně ulehčili. Mrzí to o to více, že nám bylo vše nakloněno k vítězství.“

Marek PAVELKA – Haná Nezamyslice:

„Soupeř začal daleko aktivněji než my a vypracoval si některé šance, které mohl proměnit. Navíc jsme šli po deseti minutách do desíti a ještě k tomu byla proti nám penalta. Tu však zlikvidoval brankář, což nám dodalo síly na další průběh utkání. Pro nás bylo těžké se srovnat nejen s vyloučením, ale i terénem a dopadlo to pro nás nejlépe, jak mohlo. Kluky musím za pochválit, protože zápas zvládli opravdu statečně a šli na dno fyzických sil.“