Fotbalové žně jsou definitivně zpět. Tento víkend čeká na většinu regionálních celků druhé pokračování. Největší lákadla nabídne B skupina I.B třídy, kde se diváci mohou těšit na derby v sobotu i neděli. Celý program otevře už v pátek v pozdním odpoledni Eskáčko, které zavítá na půdu Ústí nad Labem, speciální zápas to tak bude pro kouče Jarošíka.

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA

Navázat na první tří bodový zisk v domácím prostředí se Zbrojovkou budou chtít hráči Prostějova v rámci čtvrtého kola na půdě Ústí nad Labem. Po nevydařeném startu by tak chtělo mužstvo ukázat vzestupnou tendenci. Zda se jim to podaří bude jasné už v pátek večer. Výkop duelu je totiž naplánován už na páteční osmnáctou hodinu.

Pátek 13.8. – 18:00

FK Ústí nad Labem – 1.SK PROSTĚJOV

Krajský přebor

Třetí kolo mají před sebou i oba celky v nejvyšší krajské soutěži. Kralice by rády navázaly na předchozí dva duely, které dokázaly zvládnout po penaltovém rozstřelu. Na půdě Ústí je však v sobotu nečeká nic snadného. Lipovou zase čeká v neděli domácí premiéra v letošní sezóně a proti Dolanům by mužstvo chtělo znovu získat plný bodový zisk.

Sobota 14.8. – 17:00

Sokol Ústí – FC Kralice na Hané

Neděle 15.8. – 17:00

SK Lipová – FC Dolany

1.A třída skupina A

Jediného účastníka A skupiny I.A třídy čeká těžká domácí premiéra. Maletín byl jediným celkem, který v loňském zkráceném ročníku sebral Konici body. Bude se situace opakovat, nebo se v neděli bude z dalších bodů radovat domácí družina?

Neděle 15.8. – 17:00

Sokol Konice – Maletín

1.A třída skupina B

Největší regionální obsazení má B skupina I.A třídy. V sobotu přijdou na řadu dva zápasy. Protivanov se pokusí navázat na domácí dva body v Bělotíně. Plumlov by chtěl doma potvrdit vítězství z Určic proti Hlubočkám.

V neděli čeká brzký budíček Čechovice. Už v deset se totiž svěřenci kouče Koláčka představí na půdě rezervy Nových Sadů. Proti rezervě čeká zápas také na Určice, které čeká pro změnu Holice a Kostelec by rád potvrdil dobou formu v Beňově.

Sobota 14.8. – 17:00

Sokol Bělotín – SK Protivanov

Sokol Plumlov – FK Hlubočky

Neděle 15.8. – 17:00

FK Nové Sady „B“ – Sokol Čechovice (10:00)

1. HFK Olomouc „B“ – TJ Sokol Určice

FC Beňov – FC Kostelec na Hané

1.B třída skupina A

V sobotu budou chtít Vrchoslavice získat další tři body na půdě Horní Moštěnice. Reparát by zase rádi složili v Otaslavicích, kteří po jasné porážce v Kovalovicích přivítají rezervu Želatovic. V neděli dopoledne zajíždí Klenovice na půdu rezervy Ústí, kde by rádi zapsali vítězství. Pivín v domácí premiéře čeká Jezernice. 

Sobota 14.8. – 17:00

Sokol Horní Moštěnice – Sokol Vrchoslavice 1946

Sokol Otaslavice – FC Želatovice „B“

Neděle 15.8. – 17:00

Sokol Ústí „B“ – Sokol Klenovice (10:00)

Sokol v Pivíně – Sokol Jezernice

Lion sport 1.B třída skupina B

Sobota i neděle ve znamení regionálních soubojů. Hned druhý hrací víkend nabídne souboj nedalekých soupeřů ze Smržic proti Hané Prostějov. I když hosté budou mírným favoritem, domácí ukázali v prvním kole, že nedají Hané nic zadarmo.

V neděli se poprvé v B skupině I.B třídy ukážou Mostkovice. Na jejich půdu přijede Jesenec-Dzbel a oba celky půjdou do zápasu v jiném rozpoložení. Zatímco domácím se podařilo uzmout všechny tři body, Jesenec vyfasoval hned šest branek a má tak co napravovat.

Sobota 14.8. – 17:00

TJ Smržice – Haná Prostějov

Neděle 15.8. – 17:00

Sokol Mostkovice – Jesenec-Dzbel

Přebor OFS II. třída

Nespí už ani okres, který čeká druhé kolo. Čtyři zápasy nabídne sobota, V Nezamyslicích se utkají dva vítězové z prvního kola a domácím se postaví Držovice. V Olšanech bude chtít nováček zaskočit Dobromilice. Rezerva Určic se pokusí sebrat body Brodku u Prostějova a ve Vrahovicích se představí Vícov.

V neděli bude rezerva Kralic jasným favoritem v domácím utkání s Plumlovem. Další dva zápasy však velkého favorita nenabízí. Ve Ptení odehraje druhý duel Brodek u Konice a v Němčicích bude chtít o první body zabojovat Tištín.

Sobota 14.8. – 17:00

Haná Nezamyslice – Držovice

Olšany – FC Dobromilice

Určice „B“ – Brodek u Prostějova

Vrahovice – Vícov

Neděle 15.8. – 17:00

FC Kralice na Hané „B“ – Plumlov „B“

FC Ptení – Brodek u Konice

Němčice nad Hanou – Tištín

 

PROGNÓZA NA 2. KOLO

aneb Večerník předpovídá

Haná Nezamyslice – Držovice

Nezamyslice v domácí premiéře určitě budou chtít trápit Držovice, nakonec to však na body stačit nebude, ale zadarmo hosté nic nedostanou. Tip Večerníku – 1:2.

Sokol Olšany – FC Dobromilice

Nováčka nečeká v domácím prostředí nic jednoduchého. Dobromilice budou chtít navázat na předešlý ročník a v Olšanech se jim zadaří. Tip Večerníku – 1:4.

TJ Sokol Určice „B“ – Brodek u Prostějova

Rezerva Určic bude chtít sbírat body hlavně v domácím prostředí, proti ale bude stát na papíře silný Brodek. Domácí však bodík urvou. Tip Večerníku – 2:3 PK

Vrahovice – Vícov

Dva týmy, které by chtěly hrát vysoko, určitě přinesou kvalitní podívanou. Dá se čekat vyrovnaný duel, který rozhodne až penaltový rozstřel. Domácí budou šťastnější. Tip Večerníku – 2:1 PK

FC Kralice na Hané „B“ – Plumlov „B“

Zde o favoritovi nemůže být řeč. Domácí rezerva účastníka krajského přeboru budou chtít zase držet krok se špicí tabulky, plumlovské „béčko“ opět maximálně klidný střed. A podle toho to dopadne. Tip Večerníku – 5:0.

FC Ptení – Brodek u Konice

Ptení loni příjemně překvapovalo, před touto sezónou to však vypadá o něco hůře, u konického Brodku visí také malé otazníky, přesto budou o něco spokojenější. Tip Večerníku – 2:3 PK

Němčice nad Hanou – Tištín

Hned ve druhém kole nejspíš přijde důležitý boj o záchranu. Na domácí půdě se však asi přeci jen zadaří o něco lépe Němčicím, přestože se perou sami se sebou a mluví se dokonce o jejich konci. Tip Večerníku 3:1.