Další dobrý výsledek je na světě. Zatímco v prvním zápasu Lipová nebodovala, v posledních dvou už body brala. A to všechny. Její sílu tentokrát pocítily Dolany. Přestřelka se však nekonala. Rozhodl jediný gól. A to navíc ještě z penalty. Na počty branek se však nehraje a historie se neptá: Lipová zkrátka zapsala další tři body. A před derby s Kralicemi může být v dobré pohodě.

Lipová v domácím prostředí nakonec navázala na předešlý bodový úspěch. Ale čekal ji těžký mač. „Zápas byl kvalitní, hezký. Dolany hrály dobrý a rychlý fotbal. Mělo to úroveň,“ hodnotil po utkání předseda Lipové Eduard Beníšek. A uznává, že k vítězství měly oba týmy poměrně stejně blízko. „Byl to vyrovnaný zápas,“ poznamenal. Nakonec tak musel rozhodovat až druhý poločas. A když nešlo dát gól ze hry, pomohla penalta. „Měli jsme dvě šance. Ty jsme neproměnili. Podařilo se až penaltou. Byl to těžký zápas, i soupeř měl dost šancí na to, aby srovnal nebo i otočil,“ konstatoval šéf fotbalu v Lipové. Právě druhá půle ale rozhodla herně i výsledkově. „Byli jsme o maličký kousek lepší. Nicméně soupeř měl také dobré šance. Jen je neproměnil,“ poznamenal Beníšek. A jaký byl nakonec závěr zápasu? Za vyrovnaného nebo ne zcela rozhodnutého stavu bývá hektický. Ne však v tomhle případě. „Byl v pohodě, klidný. Rozhodčí dobře držel metr. Akorát soupeř chtěl delší nastavení po rozhodčím, který dal dvě minuty. A vcelku Dolany chápu: byly tam pauzy na pití, nějaké ošetřování. Rozhodl se ale, jak se rozhodl,“ pokrčil rameny Beníšek. Nyní jeho tým čeká zajímavé a důležité derby s Kralicemi, a to v sobotu 21. srpna od 10.30 hodin na trávníku soupeře.

SK Lipová

FC Dolany

1:0 (0:0)

Branky: 81. Fialka. Rozhodčí: Štětka – Matulík, Doležal. Žluté karty: 58. Pírek. Diváci: 120.

Sestava Lipové: R. Vybíhal – Žilka, Král, Milar, Vykopal (78. Bořuta) – M. Vybíhal (71. Kovář), Stryk, Ježek, Jamrich, Obruča (90. Pekař), Přikryl (46. Fialka). Trenér: Pavel Růžička.