Lahůdku pro fotbalové fanoušky z Prostějovska připravil los skupiny „B“ I.B třídy Olomouckého KFS. V rámci 3. kola nejnižší krajské soutěže se na trávníku Smržic představil tým Haná Prostějov. Obě mužstva si v předešlém zápase dosyta zastřílela a ani tentokrát se nenechala zahanbit. Smržičtí v regionálním derby dotáhli dvoubrankové manko, nakonec jim to ale k bodům nestačilo. Hrdinou dne byl hostující Patrik Gábor, který vsítil dva góly a měl políčeno na hattrick.

Stav před výkopem

Pro zápas bylo těžké najít favorita. V předešlých sezónách by jím byla Haná Prostějov, Smržice se jimi vesměs protrápily. Na prahu ročníku však bylo těžké odhadnout, jak bude duel vypadat. A hlavně, kdo v něm nakonec uspěje. Haná má jednoznačně zkušenější tým, doplněný o dravé hráče. Smržice vyrukovaly právě zejména s mladými plejery, a to na všech postech. Rozdílovým mužem se měl stát (a také se jím stal) navrátilec do Hané Patrik Gábor.

Vývoj zápasu

Utkání výrazně ovlivnila brzká branka Hané z kopačky právě Gábora. Prostějov navíc nadále hrozil z rychlých protiútoků a přečíslení. Smržice se snažily zejména kombinovat a dotlačit míč postupným útokem za obranu soupeře. Srážely je však nepřesnosti, případně pozorná obrana. Domácí dlouho čekali na první střelu na bránu. Nicméně Haná přestala ke konci poločasu přeci jen tolik šlapat na plyn a umožnila Smržicím, aby se dostaly více do hry. Domácí však trestuhodně selhávali v koncovce, kdy opakovaně hráč z vápna střílel vysoko nad.

 

 

 

 

Ivo ZBOŽÍNEK - hrající trenér TJ Smržice

„Hodnocení je těžké... Samozřejmě jsme bojovali, ale naše dětinské chyby nás stály body. Chtěli jsme hrát zezadu, že budeme chodit do brejků, ale dali jsme Hané zadarmo gól už ve 2. minutě. Druhý gól, o tom se nemá cenu bavit. Silou vůle to srovnáme na 2:2, pak přišla další zbytečná chyba a potom už to byl z naší strany zoufalý tlak. Musím říct, že Haná má kvalitnější mužstvo. A i když fyzicky na tom nejsou dobře, tak na I.B třídu stačí být fotbalistou. Až tak nerozhoduje fyzická připravenost, spíše zkušenosti a mentální připravenost. To má Haná v soutěži dlouhodobě nejlepší. K penaltě nevím, co říct, to musí rozhodčí: nařídí penaltu, pak ji odvolá... Dle mého názoru to byla ruka. Ale naši prohru neházím na sudího, prohráli jsme si to sami, svými chybami.“

Daniel KOLÁŘ - TJ Haná Prostějov:

„Určitě panuje spokojenost. Musí být, když jsou z toho tři body. (úsměv) Bylo to ale velice těžké utkání, domácí byli kvalitní soupeř, velice pohyblivý a motivovaný. Stačí jim málo a jsou schopni dát hodně gólů. Naštěstí jim to tentokrát nevyšlo. My jsme jim to ovšem v jedné chvíli málem umožnili, když jsme Smržicím přenechali hru, zbytečně se zatáhli a málem na to doplatili ztrátou bodů. Naštěstí to pro nás v divokém závěru dopadlo dobře.“