Ve třetím kole nečekal na svěřence kouče Nekudy nikdo jiný než současný lídr soutěže z Ústí. Na půdě soupeře se však Kralice nevzdávaly bez boje a i přes čtyři absence klíčových hráčů dokázaly první poločas vyhrát. Ve druhé půli ovšem domácí skóre třemi brankami otočili. I když se hosté ještě zmohli na snížení, vyrovnat se jim už nepodařilo a zapisují tak první bezbodový duel sezóny.

Zápas se hrál ve velkém vedru na půdě Ústí v sobotu odpoledne. Favoritem byl jistě domácí celek, ale nakonec měl hodně namále. „Nastoupili jsme zase bez tří až čtyř opor základní sestavy. I přesto jsme však v prvním poločase opravdu dřeli a byli vyrovnaným soupeřem domácímu mužstvu,“ přidal k prvnímu poločasu svůj pohled trenér Milan Nekuda. „Ve druhé půli už to však bylo horší. Do děje utkání lehce vstoupili sudí, kteří nás svými výroky dostávali pod tlak. Bohužel jsme jej neustáli a soupeř po našich hrubých chybách vzadu dokázal skóre otočit. Podařilo se nám ještě utkání zdramatizovat, ale do dalších šancí už nás nepustil ofsajdový praporek. V Ústí je to známá věc a museli jsme s tím počítat. Přesto musím kluky za srdnatý výkon pochválit a nyní se už soustředíme na sobotní utkání s Lipovou,“ dodal Milan Nekuda.

Sokol Ústí

FC Kralice na Hané

3:2 (0:1)

Branky: 51. Nehyba, 54. Šerý, 68. Smítal – 34. Merta, 71. Šup. Rozhodčí: Slota – Šrejma, Němec. Žluté karty: 76. Peka, 90. Merta. Diváků: 108.

Sestava Kralic: Peka – Jurtík, Hlačík, Studený, Kopečný – Rus, Baran, Blahoušek, Němčík (58. Novotný) – Šup (77. Lexa), Merta. Trenér: Milan Nekuda.