Do třetice všeho nejlepšího? Jak pro který tým. Právě třetí vystoupení za sebou mají celky z I. A třídy Olomouckého KFS. A z pěti zástupců Prostějovska ve skupině „B“ se dařilo třem. Spokojení jsou třeba v Protivanově: ten dokázal porazit jednoznačným výsledkem Plumlov a postoupil tak směrem do středu tabulky. Výhra se zrodila i v Kostelci na Hané, který měl po předchozím zápasu co napravovat – a povedlo se. Nadmíru spokojení jsou pak v Čechovicích. Druhou výhru v řadě přidal tým i díky dalšímu střeleckému koncertu Jana Šteigla. Naopak Určice smutní, inkasovaný gól v poslední minutě jej obral o bodový zisk.

 

SK Protivanov
TJ Sokol Plumlov
3:0 (3:0)
Branky: 20. Ondroušek, 33. vlastní Kiška, 43. F. Pospíšil. Rozhodčí: Němec – Brázdil, Horák. Žluté karty: 64. V. Nejedlý – 74. J. Kiška, 86. Takáč. Diváci: 83.
 
Sestava Protivanova: Piták – Z. Pospíšil (83. Matušů), Dvořák, D. Nejedlý, Kropáč – Musil (67. R. Sedlák), Ondroušek, V. Nejedlý, D. Sedlák – Vyroubal (19. F. Pospíšil), Výmola (83. Menšík). Trenér: Pavel Musil.
Sestava Plumlova: Pokorný – R. Bureš, Kutný, Fajstl, J. Kiška – Kotlán (56. Takáč), Aujezdský, Frantík (36. Stoklasa), P. Kiška, Kolařík – Hladký. Hrající trenér: Miroslav Takáč.

Hodnocení trenéra Protivanova Pavla Musila: „Hodnotím to tak, že jak jsme skončili zápas s Bělotínem – kde už druhá půle měla nějaké parametry – tak jsme pokračovali tentokrát proti Plumlovu. Což bylo moc důležité pro úspěch. Snažili jsme se hrát zodpovědně, aktivně vepředu a nutit soupeře k chybám. Což se nám celkem dařilo. Krizový okamžik nastal za stavu 0:0, kdy tam byl dlouhý balón na soupeřova jediného hráče. Náš hráč musel vykopávat míč z brankové čáry. Jinak se soupeři k ničemu moc nedostali. První poločas byl fotbalovější, ve druhém jsme se hlavně snažili neudělat chybu a nepřipustit snížení od soupeře. Byl to takticky dobře svedený zápas, ve kterém jsme si více zasloužili vyhrát. Můj respekt mají ale i hráči Plumlova, kteří se ve druhé půli snažili srovnat. A přesto opakovaně přiznali teč do autu, dokonce otočili výrok rozhodčího. Jsem moc rád za takový přístup, morálku soupeře hodnotím vysoko.“

 
Hodnocení hrajícího trenéra Plumlova Miroslava Takáče: „Prvních patnáct minut jsme začali velice dobře. Soupeře jsme do ničeho nepustili, byli jsme lepší. Vyvrcholilo to tím, že Protivanov musel odkopávat z brankové čáry. Pak nastal obrat ve hře. Po rohu se nedomluvili dva naší obránci a byl z toho gól. A pak přišel vlastní gól a za chvíli chyba a najednou prohráváme 0:3, navíc se nám zranil Frantík, museli jsme tedy střídat. Snažili jsme se o vyrovnání, více jsme drželi míč, snažili se být draví. Měli jsme i šance: Bureš třeba trefil břevno, Hladký to zkoušel kličkou. Ale nevyšlo to. Zápas jsme soupeři vyhráli našimi chybami. Byli jsme více na balónu, ale soupeř měl rychlejší přechod do útoku. Hráli jsme dobře mezi šestnáctkami, ale neměli nic finálního, nahrávku ani zakončení. A první poločas? Zatím nejhorší, co jsem u týmu.“

 

FC Kostelec na Hané
FK Nové Sady „B“
3:1 (2:1)
Branky: 28. a 41. Lužný, 76. Preisler – 18. Škoda. Rozhodčí: Molík – Straka, Motal. Žluté karty: 87. Preisler – 62. Škrabal, 75. Škoda. Diváci: 111.
 
Sestava Kostelce na Hané: Drčka – Zatloukal, Pavlíček, Pazdera, Kupka (46. Holoubek) – Grulich, Abrahám, Hruban, Maršálek – Lužný (88. Baláš), Preisler. Trenér: Lubomír Keluc.

Hodnocení trenéra Kostelce na Hané Lubomíra Keluce: „Prvních dvacet minut jsme hráli bojácně a ustrašeně. Což vyústilo ve vedoucí branku soupeře. Potom se nám začaly dařit natrénované věci a dali jsme dvě branky, což hru zcela obrátilo. Dokázali jsme vyrovnat hru a byli chvílemi i lepší. Do druhého poločasu jsme šli s tím, že musíme hrát trpělivě a hlavně nedostat branku. Soupeř byl fotbalovější, lepší na míči, ale zároveň to bylo z jeho strany bez větších šancí. U nás naopak po pěkné akci střílel z rohu vápna do šibenice Preisler. Soupeř se po zbytek zápasu snažil se skóre něco udělat, ale to se mu nepovedlo. Rozhodně si nemyslím, že bude na konci ročníku poslední, prostě se mu teď nedaří – byl to kvalitní protivník. Hlavně jsem rád za bojovnost našich hráčů. Předvedená hra nebyla podle mých představ, ale za bojovnost a důraz si tým body zasloužil.“

 

TJ Sokol Určice
FC Beňov
1:1 (1:2)
Branky: 35. Paul – 13. Hrabal, 90. Navrátil. Rozhodčí: Chládek – Aberle, Zemánek. Žluté karty: 45. Krajíček, 62. a 89. Rotschedl – 56. Navrátil, 81. Václavíček. Červená karta: 90+1. Sohlich. Diváci: 50.
 
Sestava Určic: Sohlich – Slezák, Zelina, Frehar, Mašek – Paul (86. Handl), Bureš, Menšík, Krajíček (62. Rotschedl (89. Kobylík) – Dlouhý, Halouzka. Hrající trenér: David Kobylík.

Hodnocení hrajícího trenéra Určic Davida Kobylíka: „Myslím si, že po taktické stránce jsme odehráli slušný zápas. Soupeře jsme moc do ničeho nepustili. Gól jsme dostali z trestného kopu, my vstřelili jinak pěknou branku. K tomu jsme si vytvořili jednu dvě velké šance. Do utkání jsem vstupoval s tím, že pokud ubráníme jejich nejlepšího hráče – kapitána týmu – měli bychom vyhrát. Bohužel se nám stalo to, co v minulém utkání. V devadesáté minutě jsme dostali branku po chybě brankáře, ale zároveň neodpískaném faulu: brankář měl míč v rukou, soupeř mu ho vykopl a pomezní nesmyslně vstoupil do hry se slovy ‚hraj dál‘. Soupeř už to pak měl do prázdné. Stalo se nám to už podruhé, a tak cítíme křivdu. Našemu výkonu pak chybí kombinace, finální fáze, tým to ale vynahrazuje jinými aspekty hry. Třeba bojovností.“

TJ Sokol Čechovice
TJ Sokol Dub nad Moravou
7:1 (1:0)
Branky: 35., 61., 76. a 77. Šteigl, 56. Muzikant, 65. Hatle, 69. Kolečkář – 73. Petrík. Rozhodčí: Matulík – Labaš, Votava. Žluté karty: 43. Halouzka. Diváci: 220.
 
Sestava Čechovic: Klimeš – Veselý, P. Halouzka (66. Hanák), Walter, Hatle (66. Lakomý) – F. Halouzka, Kolečkář (81. Sobota), Novák, Valdes (46. Petržela) – Šteigl, Muzikant (73. Běhal). Trenér: Lukáš Koláček.

Hodnocení trenéra Čechovic Lukáše Koláčka: „V první řadě bych rád poslal poděkování do kabiny. Jsem rád, že jsme odčinili první kolo, které se nám povedlo herně, ale výsledkově bylo strašné. Dneska nás navíc přišli fanoušci podpořit ve velkém. Věděli jsme, že Dub nepřijede hrát žádný otevřený fotbal. Ale že zůstane zalezlý a bude čekat na brejk. Rovněž nám bylo jasné, že to bude o nás. O naší trpělivosti, kvalitě zakončení. To se také potvrdilo, když jsme ze čtyř šancí v poločase proměnili jednu a do kabin šli za stavu 1:0. Udělali jsme jednu změnu a ve druhé půli jsme začali střílet. Po druhém gólu se soupeř herně i morálně rozložil, navíc odpadl fyzicky. Podařilo se nám tak navýšit až na konečných 7:1. Opět skvělou efektivitu ukázal Honza Šteigl, když dal čtyři góly. Podle toho by to mohlo vypadat, že se jednalo o one-man-show, ale nebylo tomu tak. Podali jsme dobrý týmový výkon, který byl odměněný body a góly. Šteigl má ale kvalitu, že míče od spoluhráčů dokáže přetavit v branky. Jedinou kaňkou je inkasovaný gól, který byl z kategorie laciných. Nyní nás čeká těžký úkol, a sice udržet hráče nohama na zemi.“