Ve třetím kole „A“-skupiny I.B třídy Olomouckého KFS se odehrál první letošní regionální souboj. Na půdu Pivína zavítaly „Metle“ a po náročném utkání oslavili tři body domácí hráči, kteří vyhráli nejtěsnějším rozdílem a bez vykartovaného Jaroslava Svozila. V Klenovicích si na hody přáli vítězný zápas, proti však byl celek Opatovic, který jim příliš šancí nedal. Vrchoslavice zase doplatily na produktivitu a hrubé chyby, musí tak být spokojené alespoň s úspěšnými penaltami.

Sokol Klenovice
Sokol Opatovice
1:4 (0:2)
Branky: 79. César z penalty – 32. Veselka, 62. Kurfürst, 71. Šigut, 82. Zela. Rozhodčí: Petr – Valouch, Jelínek. Žluté karty: 10. Landa (O). Diváků: 150.
Sestava Klenovic: Polák – Spálovský, Cetkovský (66. Vacek), Owusu, Popelka (71. Drábek) – Prášil (71. Zbořil), Dreklser, Rozehnal, Zapletal – César, Pytela.
Hodnocení trenéra Klenovic Vladimíra Horáka:
„Bylo to asi zatím nejlepší mužstvo, které u nás hrálo. Jednoznačně nás v první půli přehrálo a nebýt Poláka, asi to skóre bylo horší. Na začátku druhé půle jsme soupeře zatlačili, a kdyby se podařilo utkání srovnat, možná by se to odvíjelo jinak. Ale nepovedlo se a následně nám soupeř odskočil do vedení o tři branky, zkušeně si vedení pohlídal až do konce. Mužstvo, které je z mého pohledu kvalitou na špici I.A třídy.“

Sokol Vrchoslavice
Sokol Újezdec
2:2 (2:2) PK 6:5
Branky: 8. a 11. Řezáč – 34. Kocfelda, 43. Mazur. Rozhodčí: Vachutka – Antoníček, Dömisch. Žluté karty: 18. Jašek – 50. Kovář, 60. Plch. Diváků: 9545.
Sestava Vrchoslavic: Jurčík – Jašek, Pavel Horák I., Kaňkovský, Coufalík – T. Hradil (59. Strašák), R. Panáček, M. Panáček (70. Pavel Horák II.), Fialka – Řezáč, M. Hradil. Trenér: Miroslav Panáček.
Hodnocení trenéra Vrchoslavic Miroslava Panáčka: „Do desáté minuty jsme vedli o dvě branky, jenže k tomu jsme nedali snad další čtyři jasné šance. Po našich hrubých chybách jsme pak dostali dvě branky a bylo srovnáno. Úplně zbytečně. Ve druhém poločase jsme byli také aktivnější a soupeře do ničeho závažného nepustili. Ale výsledek už se nezměnil a na penalty jsme byli přesnější. Stále nám chyběli někteří hráči, takže i ty dva body asi bereme, ale mohly být i tři.“

Sokol v Pivíně
Sokol Otaslavice
2:1 (0:0)
Branky: 52. a 63. Trajer – 48. Drmola. Rozhodčí: Štěpán – Šmíd, Procházka. Žluté karty: 36. Pospíšil, 41. S. Vrba, 67. M. Svozil, 88. Valtr – 39. Gerneš, 58. Sika. Červená karta: 65. J. Svozil. Diváků: 150.
Sestava Pivína: Fürst – S. Vrba (90. Šimek), T. Vrba, J. Bartoník – Valtr, M. Svozil, Pospíšil, Hýžďál – J. Svozil – Trajer (81. Zlámal), Konupka (86. Fica). Trenér: Pavel Valtr.
Sestava Otaslavic: Sika – Gerneš, Ruszó, Vogl, Novák – Valenta (81. Kaplánek), Chvojka, Drmola, Hon – L. Kaláb (66. Rieger), M. Kaláb. Trenér: Jiří Hon.
Hodnocení trenéra Pivína Pavla Valtra: „Náročný zápas. Čekali jsme, že bude zcela o něčem jiném než minulý týden s Jezernicí. Očekával jsem, že první gól utkání rozhodne. Dostali jsme ho však my, naštěstí jsme se ale brzy oklepali a podařilo se vyrovnat. Pak jsme jen lehce převzali otěže do svých rukou a podařilo se nám dát i druhou branku. Po ní jsme se trochu zatáhli a po vyloučení už jsme se to snažili hlavně dohrát. Zápas měl ale opravdu velké tempo a postupně se i stupňovalo. Musím všechny pochválit až po posledního náhradníka za odvedený výkon a tří bodů si opravdu vážíme.“
Hodnocení trenéra Otaslavic Jiřího Hona: „V týdnu jsme se na tento zápas snažili připravit. První poločas se odehrál v dobrém tempu, ale bez nějakých vyložených šancí na obou stranách. Do druhého jsme chtěli nastoupit stejně. Na začátku se prosadil po individuální akci krásnou střelou Drmola. Soupeř se ale nenechal zaskočit a v krátké době po našich dvou hrubých chybách skóre otočil. Na to jsme už nedokázali reagovat. Mrzí mě, že soupeř musel dohrávat zbytečně v deseti. Za výkon jsem ale kluky pochválil a chybami se člověk učí.“