Okresní pohárová soutěž pozná ve středu finálovou dvojici. Start obou utkání je naplánován na sedmnáctou hodinu a v obou případech se utká domácí celek ze III. třídy s hosty z okresního přeboru. Na domácím hřišti bude chtít překvapit Hvozd, který vyzve Dobromilice. Hostům úvod sezóny zatím nevychází podle předpokladů a chtěli by se odrazit k lepším výkonům i výsledkům právě díky pohárové soutěži. Druhou dvojici tvoří Luká a Brodek u Konice. Podaří se přeběhlíkovi z olomouckého regionu udolat další celek hrající vyšší soutěž, nebo si postup do finále odvezou hosté? O tom bude jasno ve středu večer a Večerník u toho samozřejmě nebude chybět.

 

Největším favoritem na zisk poháru se i před semifinále stále jeví Dobromilice, i když jim start ročníku nevyšel podle představ, podařilo se jim ve čtvrtfinále vyřadit obhájce z Brodku u Prostějova a papírově jsou stále nejsilnějším celkem. Středeční zápas ve vzdáleném Hvozdu však může přinést určité komplikace a na postup bude muset ukázat kvalitní výkon. Domácí se totiž zvedají z pádu na dno a v nové sezóně chtějí začít cestu k návratu mezi regionální smetánku. „Podle mého názoru na tom Hvozd určitě nebude špatně. Hlavně se však obávám, aby nás takovou dálku jelo dost. Přeci jen středa odpoledne není zrovna ideální. Navíc máme i nějaké zraněné, a když to sečteme, tak mám trochu obavy, aby nás vůbec bylo jedenáct... I tak bychom se však chtěli pokusit postoupit do finále a pohár získat,“ zauvažoval před utkáním kouč Dobromilic Michal Rochla.

„První zápas jsme brali především jako dobrou přípravu před sezónou, která nám nyní začíná. Věřím, že většina kluků to z práce stihne a sejdeme se v plné sestavě. Uvidíme, jak na tom bude soupeř, ale určitě si myslím, že bychom nemuseli být bez šance,“ dělá si zálusk na skalp favorita Rudolf Švehla, trenér Hvozdu.

Tento zápas bude Večerník sledovat naživo a v příštím čísle vám přineseme podrobnou reportáž.

Ve druhém semifinále se představí Luká, která už jednoho účastníka okresního přeboru ze Ptení vyřadila a ráda by na to v domácím prostředí navázala i proti Brodku u Konice. „Se soupeřem hrála pouze jediný zápas naše rezerva, kde soupeř nehrál vůbec špatně. Navíc bude mít výhodu domácího prostředí, takže uvidíme, co nás bude přesně čekat. Chtěli bychom dát prostor náhradníkům i mladším hráčům, aby si zvykali na větší zátěž, ale budeme se chtít pokusit i uspět,“ prozradil z Brodku u Konice Radovan Vičar. Ambice však netají ani Luká. „Chtěli bychom se porvat o postup. Uvidíme, jak se nám podaří ve středu sejít. O víkendu těch omluvenek bylo hodně a v týdnu to bude náročnější, ale doma určitě nejsme bez šance,“ nastínil Petr Vydržel.

OFS PROSTĚJOV

Středa 1. září, 17.00 hodin:

FC Hvozd – FC Dobromilice

FK Luká – Brodek u Konice