Čtvrtá runda zápasů okresního přeboru je u konce. Šlágr tohoto týdne se odehrál na půdě Ptení, kam zavítal Vícov, který to měl doslova přes kopec. Nedělní derby mělo velkou diváckou kulisu a na trávníku se bylo na co dívat. Kromě zajímavých akcí na obou stranách nechyběly i tvrdší souboje patřící k takovým zápasům. Roli papírového favorita ale přece jen potvrdil Více, který ve Ptení oslavil další vítězství a nadále vévodí tabulce okresního přeboru bez ztráty jediného bodu.

Od začátku zápasu se hrálo poměrně v ostrém soubojovém tempu. První vážnější šanci měl na svědomí Humpolíček, který si našel centrovaný míč, a jeho hlavičku naštěstí pro domácí zblokoval jeden z hráčů. Obrovskou tutovku pak spálil Šobr, který byl zcela osamocen ve vápně a míč našel přímo jeho hlavu, jeho dobře myšlený pokus na zadní tyč však o chloupek prostor mezi tyčemi nenašel. Ani třetí vážná akce hostů neskončila brankou. Zkrácený rohový kop po faulu poslal Vávra na zadní tyč, kde byl osamocený Pagáč a střelou z voleje trefil brankáře Grulicha. Co se hostům nedařilo proměnit, mohl potrestat Jergl, který se hnal sám na branku hostí z poloviny hřiště. Ve velkém vápně ho však stihl zakřižovat Humpolíček a položil se mu do rány.

Další zajímavý pokus měl na svědomí Vávra, ale po individuální akci mu scházelo lepší zakončení. To stejné platilo posléze i pro domácího Nováka. Na konci poločasu pak začaly padat i branky. A obě do sítě Ptení. V osmatřicáté minutě se při pokusu o střelu střetli hráči nohama a sudí Procházka zapískal pokutový kop. Ten si postavil Vávra a brankáře Grulicha poslal na opačnou stranu – 0:1. Jen o chvíli později to bylo o dvě branky. Dlouhý míč za obranu skočil před velkým vápnem, svezl se po mokrém trávníku a přeskočil brankáře Grulicha, který už pak marně stíhal Pavla Plisku při jeho tažení vstříc prázdné bráně – 0:2. Poslední minuty prvního poločasu už větší vzrušení nenabídly.

Do druhé půle se snažili domácí vstoupit aktivněji, a ještě s výsledkem něco udělat. Stále však diváci sledovali více faulů a ostrých soubojů než šancí. První vážnější akce přišla po zhruba deseti minutách, kdy si Vávra udělal prostor po kraji a dostal se až ke střele, kterou vytěsnil Grulich. Snaha domácích ke snížení vedla pouze ke střele Pospíšila, který však potřebný prostor přestřelil. V polovině druhé půle tak přišel třetí direkt pro domácí. Po rohovém kopu se míč odrazil k Vávrovi, který viděl, že domácí brankář gestikuluje s útočníkem, a poslal míč jednoduše do branky. Jelikož nikdo z arbitrů nepískal žádný faul, byl tento gól téměř do prázdné branky uznán – 0:3.

Domácí se i po třetí brance snažili alespoň o zkorigování výsledku, ale do vápna soupeře se dostávali pouze ze standardních situací, které však ke štěstí také příliš nevedly. Snížit se však přeci jen podařilo po faulu ve vápně a nařízené penaltě. Tu si vzal na starost Novák, který nejvíc zlobil hostující defenzivu a zkušeně střelou za tyč proměnil – 1:3. Pět minut před koncem pak mohlo být ještě zaděláno na drama. Rohový kop Holinky se snažil hrudníkem dotlačit na zadní tyč Kohout, ale míč skončil kousek od tyče.

Zbytek utkání už si hosté pohlídali a slaví tak i počtvrté v této sezóně plný bodový zisk, který po zápase oslavili i se svými příznivci, jichž stejně jako z domácí strany na tomto prestižním zápase dvou nedalekých obcí bylo opravdu hodně.

 

Pozápasové hodnocení trenérů

František VLACH – FC Ptení:

„Vícov má momentálně velmi dobře poskládané mužstvo. Ti kluci, kteří je nyní doplnili, jsou opravdu výborní a dnes to ukázali. My jsme se na to připravovali, že je nenecháme hrát. Bylo to hodně vyhecované, plné faulů, takové klasické derby. První poločas jsme chtěli udržet a ve druhém se předvést před svými fanoušky, ale neudrželi jsme to. Ty první dva góly jsme dostat nemuseli a hodně nás položily. Třetí gól byl taky obrovsky zbytečný. Z penalty jsme sice snížili, ale na víc už jsme se nezmohli.“

Miroslav KRUTOVSKÝ – Sokol Vícov:

„První poločas byl jednoznačně v naší režii. Myslím si, že jsme ovládali hru, bohužel jsme se nedostávali do častého zakončení, a když už, tak se nám je ani nedařilo proměňovat. Pak jsme naštěstí dali branku z penalty a uklidnili jsme se, za chvíli se podařilo přidat i druhý a do půle se šlo v dobré náladě. Ten druhý poločas byl ještě větší boj než ten první a jsem rád, že se to obešlo bez zranění. Vyhráli jsme derby, jsme stále stoprocentní a vedeme tabulku, takže z tohoto pohledu určitě panuje spokojenost.“

 

5. kolo Přebor OFS Prostějov-II. třídy

FC Ptení

Sokol Vícov

1:3 (0:2)

Branky: 77. P. Novák z penalty – 39. z penalty a 65. Vávra, 41. P. Pliska. Rozhodčí: Procházka – Lizna, Slabý. Žluté karty: 50. Jergl – 53. Šobr. Diváků: 120.

Sestava Ptení: Grulich – Kohout, Šmída, Hrabal, Látal – Nevrla, Pospíšil, Procházka, Z. Novák – P. Novák, Jergl. Střídali: Doležel, Přikryl, Vlach, Vyroubal, Holinka. Trenér: Miroslav Krutovský.

Sestava Vícova: Drexa – Šobr, Humpolíček, Tesařík, Dostál – Ježek, Rajnoha, Látal, Vávra – Pagáč, P. Pliska. Střídali: Rozsíval, M. Pliska, Trnečka, Studený, Mlčoch, Sovík, Dankovič. Trenér: Miroslav Krutovský.