K nemalým změnám došlo minulý týden v týmu 1.SK Prostějov. Ten zaznamenal až tři odchody, na cestě je naopak minimálně jeden možný příchod. Prostějovské řady mají opustit dva zkušení hráči a jeden benjamínek.

„Na hostování odchází Martin Sus do Bohuňovic a Milan Kadlec do Kozlovic. Roman Bala pak rovněž zamíří na hostování, vrátit by se měl do Uničova. Uvidíme, zda místo něj vezmeme zpět Dominika Straňáka,“ prozradil Večerníku v neděli večer horké novinky Ladislav Dudík, sportovní ředitel eskáčka.

Tím to ale nekončí. Prostějov už má vyhlídnuté i posily. A jedna z nich je před podpisem. „Měl by k nám přijít Jan Schaffartzik z Opavy. Zájem z naší i jeho strany je. Záleží, zda se tam podaří ukončit smlouvu. Pokud ano, ve středu by mohlo být hotovo,“ nastínil posílení řad Dudík. Schaffartzik je ve 33 letech protřelý hráč s mnoha zkušenostmi ze druhé i první ligy. Z opavského týmu byl v uplynulém týdnu vyřazen údajně z disciplinárních důvodů. „Je důležité, že dokáže nastoupit na více postech. A sice jako defenzivní záložník, nebo i jako stoper,“ kvituje ředitel eskáčka.