Po ostudné blamáži v posledním ligovém kole proti Vyškovu velí nejen klubové vedení a trenéři, ale především prestiž napravit pošramocenou reputaci v sobotu proti předposlední Chrudimi. Navíc v domácím prostředí před vlastními fanoušky, které je potřeba si udobřit a přesvědčit, že šlo o výjimečný kolaps. Okolnosti tomu přejí. Chrudim je totiž od jarní sezóny na sestupné křivce, již stále nedokázala otočit.

Během letního přestupového období přicházely z chrudimského klubu hlavně zprávy o odchodech. Z opor odešel střelec Mužík, Pardubice si stáhly Nikodema se Sokolem, skončili obránci Vencl, Fofana i Hlavsa společně s Vernerem a korejským útočníkem Ju, jehož v rodné vlasti čekala povinná vojenská služba.

Chrudim tak logicky musela reagovat a přivedla na zkoušku desítku hráčů, která následně byla ještě doplněna. Uspěli všichni. „Je to hodně velký zásah do týmu, daleko větší, než jsme původně plánovali. Ale souvisí to s loňskou sezónou, oživili jsme kádr, přišli kvalitní hráči, chtějí se zlepšovat a navzájem si pomůžeme,“ představil před startem sezóny trenér Jaroslav Veselý nové muže v týmu.

Jenže do výsledků se úvodní optimismus zatím nepromítl. Hned v úvodním kole totiž Chrudim padla 0:1 s rezervou Sparty a první výhry se dočkala také až ve třetím kole doma proti Třinci, ten porazila rozdílem třídy 3:0. Venku ovšem Východočeši dvakrát prohráli stejně vysoko 1:4 s Vlašimí a Duklou, remizovali sice 1:1 v Opavě, která však také není v optimální formě, a naposled opět doma podlehli Jihlavě zase 0:1. Jak připustil po zápase trenér Veselý, jde pořád o tentýž problém neproměňování vyložených šancí táhnoucí se s týmem už od prvního kola. Nespokojen byl také z faktu, že zápas doma prohráli po brejkové situaci. „Tato ztráta přijít neměla, problémem se v našem případě stává spíše ofenziva než defenziva,“ posteskl si na pozápasové tiskové konferenci. O nevalné efektivitě svědčí hubených šest vstřelených branek, přičemž nikdo si nepřipsal víc než jednu branku.

Je tedy otázka, zda dá trenér Veselý v utkání v Prostějově důvěru podobné sestavě, která nastoupila ve výše zmíněném utkání, tedy Mikulec – D. Hašek, Drahoš, Fišl, Průcha – V. Řezníček (79. Látal), Kesner, J. Řezníček, Čáp (79. Šplíchal), Juliš (59. Surmaj) – Rybička (85. Tkadlec).

V každém případě od eskáčka se nečeká nic jiného, než zisk tří bodů. „Chrudim je sice poslední, ale žádný soupeř se nesmí podcenit. To jsme si ostatně v minulém zápase ověřili. Osobně mám vždy respekt k soupeři, pečlivě si jeho hru nastudujeme. Je to tým zkušený, s dobrým trenérem. A má svou kvalitu. Určitou představu máme, trochu ten tým známe. Více se jím ale budeme zabývat až v týdnu. Primárně se ale soustředíme na sebe. Určitou představu však máme, trochu ten tým známe. Více se jím ale budeme opravdu zabývat až v týdnu. Cílem je ale vítězství, nic jiného nebereme,“ uvedl před sobotním zápasem 7. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, který má tuto sobotu 11. září výkop v 17.00 hodin.   (tok, sob)