Skvělý podzim zatím prožívají fotbalisté Lipové. Ti třetí ročník za sebou srdnatě bojují o vršek tabulky krajského přeboru. A zatím úspěšně. Jak jinak si navíc úspěšnost pojistit než vítězstvím nad favoritem celé soutěže? Přesně to se svěřencům trenéra Růžičky o víkendu povedlo. A z důležitého zápasu si odnesli cenný skalp.

Kdo ale čekal gólové hody, byl zklamaný. Nakonec totiž v utkání padla jediná branka. „V první půli se nám povedlo jít do brejku, ale neproměnili jsme. Ve druhé půli jsme si též vytvořili nějakou tu šanci, hlavně jsme ale dali krásný a rozhodující gól,“ byl naprosto spokojený trenér Lipové Pavel Růžička. Úspěch je to tím větší, že Šternberk zatím neztratil jediný bod. A navíc dostal jen jediný gól. O v pořadí druhý se postarala právě Lipová. „Šternberk byl fotbalovější, to musím uznat. My byli ale dobří směrem dozadu. Hráči do toho dali srdce, spoustu bojovnosti. A výsledek se dostavil,“ konstatoval spokojený trenér. Ani Šternberk nechtěl nechat výsledek na stavu 0:0. Jenže u Lipové se přepočítal. „Měl po jedné velké šanci na poločas. Ale zvládli jsme to. Takže jsme naprosto spokojení: já, hráči a doufám, že i zbytek klubu,“ hodnotil Pavel Růžička. Jeho tým se díky dalším třem bodům vyšvihl až na druhé místo, právě za vedoucí Šternberk.

I příště ale Lipovou čeká silný soupeř. Tentokrát v podobě Zábřehu, který je aktuálně šestý. Jak se s touhle překážkou parta Pavla Růžičky popere? To zjistíme už v neděli 19. září. Utkání začne na stadionu v Lipové od 15.30 hodin. (sob)

SK Lipová

FK Šternberk

1:0 (0:0)

Branky: 64. Ježek. Rozhodčí: Perutka – Slota, Bašný. Žluté karty: 61. Obruča, 90+3. Ježek – 57. Juřátek, 74. Drmola. Diváci: 205

Sestava Lipové: Holásek – Žilka (87. Musil), Takáč, Milar, Vykopal – Kovář, Stryk, Ježek, Bořuta (77. Kvapil) – Přikryl, Obruča. Trenér: Pavel Růžička.