Vše zlé je pro něco dobré? Zdá se, že v případě prostějovského fotbalu to platí. Po prohře s Vyškovem 0:4 a sáhnutí na odměny hráčů či odstrašujícím „padáků“ se totiž přece jen změnil herní projev týmu. A také výsledky. Eskáčko nastoupilo v uplynulých dvou týdnech k utkáním s Chrudimí a naposledy s Vlašimí. Obě utkání ovládlo, nemálo přitom pomohly nové posily v podobě Urbance a Schaffartzika.

Fotbalisté 1.SK Prostějov mohou slavit. Zatím jen decentně, přesto mají nyní důvod ke spokojenosti. Po nepříliš povedeném vstupu do soutěže a hlavně debaklu 0:4 s Vyškovem přišly dvě výhry. A v ani jednom utkání eskáčko neinkasovalo. Tým si díky tomu podržel osmou příčku, a i když jej nyní čeká těžký zápas s Opavou, ani v případě prohry by o střed tabulky nepřišel.

Dopomohli tomu i dva noví hráči, kteří přišli v už rozehrané sezóně. Tedy Jan Schaffartzik z Opavy a Jakub Urbanec ze Žižkova. Proti Chrudimi si zahrál jen Schaffartzik, s Vlašimí už ale oba zkušení hráči začali v základní sestavě. „Musím říct, že jak Schaffartzik, tak Urbanec hráli od začátku a mně to připadá, jako by v týmu hráli pořád, od začátku. Na druhou stranu jsou to zkušení hráči, mají něco odkopáno,“ uvedl na jejich adresu trenér Jiří Jarošík. Oba hráči si v utkání s Vlašimí vypracovali několik šancí. Neproměnili, pozitivní dojem však zanechali. „Jejich přísun byl míněn tak, aby nám hned pomohli, nebyl čas na rozehrávání a rozkoukávání. Oba nám skutečně v utkání pomohli. Vůbec nebylo vidět, že by tu byli jen týden,“ poznamenal trenér Prostějova.

„V posledních dvou zápasech bylo znát, že zde bylo hodně dobrých individuálních výkonů. I od hráčů, od kterých bych to ani nečekal, že v takto těžkých zápasech se více prosadí. Jsem rád, že tým nyní táhne za jeden provaz,“ pochválil na dálku své svěřence Jiří Jarošík a pochvaluje si i zdravotní stav týmu. „Marodka teď není, musím zaklepat. Nemáme u hráčů svalové problémy ani nic spojené s koronavirem. To je pro nás další plus, máme více z koho vybírat. Navíc kluci, kteří nově nastoupili, tak nám příjemně zamotali hlavu s tím, koho postavit do zápasu,“ pousmál se lodivod, který nyní musí připravit mužstvo na „anglický“ týden. Ve středu totiž přijedou na Hanou pražští Bohemians k utkání 3. kola MOL Cupu a netradičně v neděli se hraje FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, kdy Prostějov přivítá Opavu.

KAM PŘÍŠTĚ:

9. kolo, neděle 26. září, 16.30 hodin: Žižkov – Dukla Praha (pátek 24. září, 17.00), Ústí nad Labem – Brno (pátek 24. září, 18.00), Příbram – Vyškov (sobota 25. září, 16.30), Líšeň – Jihlava (sobota 25. září, 16.30), Sparta Praha „B“ – Vlašim (10.30), Prostějov – Opava, Táborsko – Chrudim, Varnsdorf – Třinec.