Doba koronavirová omezuje všechny sporty. To se naštěstí příliš netýká Ligy národů. Ta pokračuje v podobném tempu jako doposud. A Češi v ní docela válí. Ve skupině s Izraelem, Skotskem a Slovenskem drží druhou příčku. A právě v neděli 15. listopadu od 20:45 se můžeme těšit na zápas českých lvů s Izraelem. V Lize národů zbývají poslední dva zápasy. Pokud Češi získají 6 bodů a Skotové ani jeden, máme vyhráno a nároďák postoupí do Ligy národů A. Pokud ne, není šance a zůstaneme v béčku…

Liga národů B, skupina 2

Tým                 Zápasy            Výhry              Remízy            Prohry             Body

1. Skotsko        4                      3                      1                      0                      10

2. Česko          4                      2                      0                      2                      6

3. Izrael           4                      1                      2                      1                      5

4. Slovensko    4                      0                      1                      3                      1

Pohled na tabulku je poměrně dvojbarevný. Skotové uskočili Čechům o 4 body, tudíž Češi mají jen velmi malou šanci na postup do Ligy národů A. Na záda nám dýchá právě Izrael, který se nám v souboji o druhé místo postaví v neděli 15. listopadu. Výsledek tohoto zápasu ještě může ovlivnit postup/nepostup českého týmu.

První zápas se Slovenskem Česko zvládlo jednoznačně, kdy naši porazili svého bratrského souseda 3:1. Následoval neúspěšný zápas se Skotskem, které porazilo lvy 1:2 a ve druhém zápase v polovině října 1:0. Soupeř, kterého Češi téměř vždy poráželi, nyní má dobře nakročeno do Ligy A.

Po Izraeli Češi hrají 18. listopadu se Slováky. Je jen mizivá šance, že získáme plný počet bodů a Skotové žádný. To je totiž jediná podmínka k postupu českého nároďáku. Skotové by totiž museli prohrát zápasy se Slovenskem i Izraelem.