V 11. kole I.B třídy skupiny „B“ Olomouckého KFS nastoupili Hanáci na trávě proti Sokolu Velký Týnec a hned od začátku se hrálo nahoru – dolů.

Útočnější byli zkraje hosté, kteří už ve 4. minutě těsně minuli Marákovu branku. Hanáci odpověděli o minutu později, když Typnerův centr napálil z voleje Gábor těsně vedle tyče hostující branky. Stejný hráč vzápětí svojí pumelicí orazítkoval břevno Janákovy branky. Hráči Velkého Týnce využili v 10. minutě zaváhání v obraně Hané a Hrudník zblízka poslal hosty do vedení – 0:1. Ti se však radovali z vedení pouze pár vteřin, protože z protiútoku domácí vyrovnali ještě v téže minutě. Gábor obešel několik obránců soupeře, přihrál Typnerovi a ten vyrovnal na 1:1. Ve 13. minutě „oblafnul“ několik týneckých zadáků Gábor a střelou k tyči poslal Hanáky do vedení 2:1.  V 19. minutě přihrál Typner před bránu hostí na „dlouhou nohu“ Zatloukalovi a ten překonal Janáka – 3:1.  Střelecký koncert Hanáků do poločasu ještě pokračoval a v 39. minutě to bylo 4:1. Mazouch přihrál Zatloukalovi a ten poslal přihrávku před branku hostí, na kterou Gábor nedosáhl, ale Typner míč „uklidil“ do týnecké „svatyně“.

V 52. minutě hosté nastřelili tyčku Marákovy branky a odražený míč dorazil nabíhající Pospíšil do branky – 4:2. Hosté se opět radovali ze snížení pouze pár vteřin, protože z protiútoku to bylo 5:2.  Rychlonohý Gábor opět „povodil“ obránce hostí a střelou k bližší tyči nezadržitelně skóroval. Zoufalí hosté se snažili aspoň snížit nepříznivý stav zápasu, ale jejich šance likvidoval pozorný Marák a jeho brankové tyče.

V příštím kole zajíždí Hanáci v neděli 17. října do Haňovic. Přijeďte je povzbudit.  (red)

Hodnocení trenéra Hané Daniela Koláře: „Těžký zápas se silným soupeřem. Díky naší kvalitě v útoku se nám podařilo vstřelit pět pěkných gólů, ale jinak se jednalo o vyrovnaný zápas, kdy v některých pasážích hry byli naopak hosté lepší. Velice důležité bylo, že se nám pokaždé podařilo rychle zareagovat na góly soupeře vstřelením naší branky.“

Haná Prostějov – Sokol Velký Týnec 5:2 (4:1)

Branky: 10. a 39. Typner, 13. a 53. Gábor, 19. Zatloukal – 10.Hrudník, 52.Pospíšil Rozhodčí : Winkler – Dömisch, Kubalák. Žluté karty: Mazouch, Zatloukal – Janák, Pospíšil, Doležel    Diváků: 101.

Sestava Haná Prostějov: Marák – Světlík, Macourek (83. Ohlídal), Martin Kolář (14. Jančiar), Trnavský – Hladký, Krupička, Mazouch, Typner – Gábor, Zatloukal (80. Jiří Novák). Trenér: Daniel Kolář .