Zajímavý, těžký, ale také vyrovnaný. Takový by měl být zápas týmu 1.SK Prostějov v rámci 11. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Na Hanou totiž dorazí Jihlava. Týmy přitom v průběžné tabulce přímo sousedí, když je dělí pouze dva body. Dá se tedy říct, že duel nemá favorita. Kdo v něm uspěje, se dozvíme nadcházející sobotu 16. října. Zápas začne v sobotu v 15.30 hodin.

Fotbalová Jihlava navazuje na poměrně dobrou minulou sezónu, kdy tým nakonec skončil sedmý. Což je sice propad o jednu příčku, ale zároveň nic strašného. Jihlava ovšem ještě v nedávné minulosti hrála i nejvyšší soutěž. Nyní klub z posledních pěti zápasů třikrát bodoval, dvakrát vyhrál. O něco lepší výsledky má zatím ve venkovním prostředí. Naposledy tým vyhrál 3:1 nad Táborskem.

Jihlava sází hlavně na mládí, podobně jako řada jiných druholigových klubů. V kádru má pouze dva třicátníky, pětatřicetiletého Zoubeleho a o rok mladšího Lacka, prim hrají fotbalisté do pětadvaceti let. A mladíci ukazují, že už brzy mohou v mančaftu hrát důležitou roli. Ostatně nejvytěžovanější jsou Vlček (20) a Svoboda (21), hodně je vidět i další mladík Křišťál a střelci Vedral se Selnarem.

„Myslím si, že Jihlava je hodně těžký soupeř, už minulý rok omladili mužstvo. Mají rychlé, dynamické, mladé hráče, kteří umí hrát jeden na jednoho. Na druhou ligu rozhodně mají předpoklady, je to atletický tým. Ostatně v Jihlavě s mládeží vždy dobře pracovali,“ poznamenal na adresu sobotního soka trenér eskáčka Daniel Šmejkal. A připomíná, že sílu soupeře nemusí vždy odrážet tabulky. „Poslední utkání Jihlava jasně vyhrála a v předposledním padla až v samém závěru. Čeká nás tedy opravdu těžký soupeř,“ konstatoval.

Kdo by tedy v soupeřově dresu mohl nastoupit? Soudě podle posledního utkání Vejmola – T. Svoboda, T. Vlček, Pojezný, Křišťál – Křivánek, Tureček, Lacko, Selnar – Araujo-Wilson (Arroyo), Vedral (Zoubele).

„S hráči jsme ještě přípravu na Jihlavu neřešili. Myslím si, že náš trenérský tým se s Jihlavou potkával, a víme, co od nich očekávat. Musíme se na to opravdu dobře připravit, abychom navázali na bodový zisk z Dukly ideálně vítězstvím,“ přidal hlavní trenér. Ostatně Šmejkal zná Jihlavu coby soupeře ze svého působení ve Vlašimi. „Minulý rok to bylo velice nepříjemné mužstvo. Změnil se tam trenér, což samozřejmě vždy chvilku trvá. Čeká nás obrovsky těžké utkání, na které se připravíme. Věřím, že jsme schopni souboj zvládnout, a že ho zvládneme,“ věří trenér Prostějova.