Po více než dvou letech je na odchodu z lavičky Určic kouč David Kobylík. Mládežnický reprezentant se zkušenostmi z nejvyšší české i německé soutěže se vrací na trenérskou židli ve Frenštátu, kde začínal. Nabídka přišla na začátku uplyulého týdne a podle lodivoda nebylo nad čím přemýšlet. Určice však zatím neopouští a rád by zde pokračoval do chvíle, než se podaří společně se sekretářem Petrem Kouřilem najít vhodného kandidáta na uvolněné místo.

I když se mu z Určic neodchází lehce, zvítězily ambice i trenérský posun o dvě třídy výše. Mimo to však bude i nadále v prozatímním režimu pokračovat v Určicích. „Přišla mi nabídka od Frenštátu pod Radhoštěm a rozhodl jsem se ji přijmout. Jde o postup do vyšší soutěže a nabídka dává smysl. Určitě však z Určic neutíkám. Pokud to jen trochu půjde a spolupráce bude dávat smysl mně i Určicím, zůstanu na lavičce a budu se jim snažit pomoct do doby, než najdeme vhodného kandidáta na uvolněný post,“ prozradil kouč Kobylík.

V současné chvíli by podle trenéra bylo zbytečné panikařit a ztratit, co se v Určicích poslední dva roky budovalo. „Samozřejmě bude nyní složitější zvládnout sedět na dvou židlích, ne vše se stihne. Na druhou stranu by však nebylo dobré odejít ze dne na den a rychle hledat náhradu. V Určicích se podařilo vybudovat výbornou partu mladých kluků, kteří se snaží pracovat a posouvat se vpřed, což je velmi důležité, aby pokračovalo i nadále. Dalším důvodem k tomuto rozhodnutí je i to, že sám vidím, co všechno se snaží v Určicích pro fotbal dělat. Proto je v tom nechci nechat. Na druhou stranu si však uvědomuji, že se nejedná o dlouhodobé řešení, ale chci klubu pomoct najít vhodného trenéra, který volně naváže na předešlou práci celého klubu,“ doplnil David Kobylík.

O novém trenérovi ani případných kandidátech na uvolněný post v Určicích zatím jasno není.