Až ve 12. kole I.B třídy skupiny B Olomouckého KFS poznali Hanáci hořkost porážky. Uplynulou neděli nastoupili jako vedoucí mužstvo tabulky proti předposledním Haňovicím a odjížděli domů bez bodu.

 

První střela Hanáků šla na domácího brankáře v 9. minutě, ale ten Gáborovu šanci zneškodnil. V 17. minutě zahrozil hostující Mazouch, avšak jeho dalekonosná střela šla nad domácí branku. Domácí se dostali do šance ve 27. minutě, ale hlavička Korhoně směřovala mimo branku. Po půlhodině hry se do brejku dostal Gábor, který předběhl obránce a přehodil brankáře Šibala, ale míč mířící do branky vykopl do pole domácí zadák! Za bezbrankového poločasu si šla mužstva odpočinout do kabin.

V 62. minutě domácí odcentrovali z pravého křídla a Korhoň hlavou otevřel skóre zápasu – 1:0. V 66. minutě se vyznamenal hostující brankář Marák, když vytáhl nad branku prudkou střelu domácích. V 80. minutě vystihl Jiří Novák špatnou rozehrávku domácích, přihrál volnému Gáborovi a ten vyrovnal na 1:1! Z následujícího protiútoku se hosté lépe zorientovali ve vápně hostí a Korhoň střelou k tyči poslal domácí do vedení – 2:1! V 86. minutě centroval do vápna hostující Typner, ale hlavička Gábora šla nad branku. Ještě v poslední minutě zápasu měli Hanáci v zoufalém tlaku gólovou šanci, bohužel Gáborovu hlavičku zblízka vyrazil gólman Šibal na roh.                                                                                                        

V sobotu 23. října ve 14.30 hodin se Hanáci utkají doma se Slatinicemi, které na vedoucí Hanáky ztrácí jediný bod. 

 

SK Haňovice – Haná Prostějov

2:1 (0:0)                                                                                                     

Branky: 63. a 81. Korhoň – 80. Gábor. Rozhodčí: Straka – Kreif, Valouch. ŽK: Krupička. Diváků: 132.

Sestava Prostějova: Marák – Jančiar (82. Ohlídal), Macourek, Kumstát, Trnavský (57. Jiří Novák) – Světlík, Mazouch, Krupička, Typner – Gábor, Zatloukal. Trenér: Daniel Kolář.

Hodnocení trenéra Hané Prostějov Daniela Koláře: „Zápas se nám nevydařil. Snažili jsme se, bojovali, ale dnes nám to nelepilo, balóny se k nám neodrážely a vyložené šance, které jsme si vypracovali hlavně ke konci zápasu, se nám bohužel taky proměnit nepodařily. Za předvedenou snahu a bojovnost si domácí vyhrát zasloužili.“