Ve vraždění neviňátek se proměnila další část tažení Konice za prvním místem tabulky. Tentokrát si totiž doma smlsla na Chomoutovu. Hráči trenéra Petra Ullmanna skvěle začali a ještě lépe skončili. Nakonec nasázeli soupeři sedm branek, navíc si brankář Patrik Huňka připsal další čisté konto. A dokonce dal v utkání i gól...

Konice měla co napravovat. I v předchozím zápase sice vyhrála, trenér Ullmann ale byl pramálo spokojený a doufal, že bude výkon výrazně lepší. „Hráči dostali do těla, jak jsem sliboval. Měli jsme v týdnu tři tréninky. Bylo na nich nicméně vidět, že chtějí a že jsou odhodlaní,“ poznamenal k předzápasové situaci. Nakonec se ukázalo, že jeho svěřenci chtějí zabrat. „Chci pochválit celý tým. Dneska od první do poslední minuty nebylo o vítězi pochyb. Hned zkraje jsme začali hrát naplno a po celý zápas jsme podávali kvalitní týmový výkon,“ řekl kouč Konice.

Výsledek brzy začal získávat podobu debaklu. A konečných 7:0 přitom bylo ještě milosrdných, alespoň podle domácích. „Zápas klidně mohl skončit vyšším rozdílem. Hodně byl zápas o Jirkovi Jašíčkovi, který dva góly dal a další tři připravil. Podali jsme ale týmový výkon a chválím celé mužstvo. Závěrečná děkovačka pak byla příjemnou odměnou,“ těšilo Petra Ullmanna. Tým má nyní na kontě pouze pět inkasovaných branek, suverénně nejméně z celé soutěže. Vděčí za to přitom nejen obraně, ale také brankáři Patriku Huňkovi. Ten se dokonce zapsal mezi střelce utkání. „Mezi střelci je i Patrik Huňka, kterého jsme nechali za stavu 5:0 kopat penaltu. Měl z toho velkou radost,“ usmíval se po utkání Ullmann.

Další utkání Konice sehraje v sobotu 23. října od 14.30 hodin. Soupeřem jí bude ve venkovním prostředí Řetězárna. 

TJ Sokol Konice

Olomouc-Chomoutov

7:0 (3:0)

Branky: 12. a 81. Jašíček, 34. a 89. J. Krása, 27. Kamenný, 72. Holub, 83. z penalty Huňka. Rozhodčí: Doležal – Machala, I. Antoníček. Žluté karty: 38. Ryp – 78. Beneš. Diváci: 110.

Sestava Konice: Huňka – L. Ryp (84. Kučera), Širůček, Procházka, L. Blaha (70. Škrabal) – Pospíšil (70. F. Bílý), J. Krása, Kořenovský, Plajner (84. R. Krása) – Kamený (64. Holub), Jašíček. Trenér: Petr Ullmann.