S nepříjemností se museli potýkat ve fotbalové Hané Prostějov. Část týmu totiž skončila v karanténě. A to kvůli pozitivním testům, které se týkaly povícero hráčů. Víkendový zápas se Slatinicemi se tak neodehrál. Pro prostějovské zástupce v I.B třídě skupině „B“ Olomouckého KFS jde o první takový případ.

 

„Doufáme, že už žádné další přírůstky v pozitivních případech nebudou. Aktuálně se jedná o tři pozitivní hráče. Zjistili jsme, že bychom to dali jen těžko dohromady, a tak jsme požádali Slatinice o přeložení utkání,“ uvedl předseda a zároveň trenér fotbalové Hané Daniel Kolář. Slatinice vyhověly, náhradním termínem tak je 6. listopad. Týmy se od 14.00 hodin utkají ve Slatinicích.

Podle Daniela Koláře ale nebylo rozhodování vůbec jednoduché. Roli hrálo více faktorů. „Rozhodování to bylo těžké. Posun zápasu pro nás znamená prodloužení sezóny. Byli jsme tedy připraveni i na variantu, že Slatinice souhlasit s posunem nebudou. Asi je ale dobře, že nám vyšel soupeř vstříc. Takhle bude možné nastoupit v nějaké rozumné sestavě a bude to mít tím větší úroveň,“ poznamenal Kolář.

Pauza navíc přijde na jednu stranu vhod, Hané se v posledních zápasech už tolik nedařilo, zaznamenala třeba první porážku ročníku. Nyní musí v Hané doufat, že se zápas nebude muset odsouvat dál. Nebo celá sezóna, epidemická situace se v Česku postupně zhoršuje. „Doufám, že se to moc nerozjede. Snad se pro změnu vyplatí, že netrénujeme,“ smál se Daniel Kolář. To totiž přispělo k tomu, že spolu hráči nebyli tolik v kontaktu. 

Nyní má tedy před koncem podzimu Haná k odehrání dva zápasy. A shodou okolností se právě se Slatinicemi popere o první místo tabulky. Ještě předtím ji ale čeká mač proti Doloplazům, které ovšem oproti Prostějovu zatím získaly jen polovinu bodů.¨