Okresní poháry i předkolo krajského jsou u konce a ve čtvrtek vypukne první a zároveň jediné kolo krajského poháru, které proběhne ještě v letošním kalendářním roce. Z regionálního hlediska se navíc bude rozhodně na co dívat a už teď je jasné, že minimálně jeden celek postoupí do dalšího kola. Nejzajímavější souboj pro fanoušky z Prostějovska nabídne duel na půdě Čechovic, které po čtyřech dnech opět přivítají Plumlov. Tentokrát však místo bodů půjde o postup. Zajímavý duel čeká také na Konici. Ta se představí v domácím prostředí proti celku Rapotína hrajícímu o soutěž výše. Svátek měl čekat i na Dobromilice, jejich duel s Olešnicí je však odložen až do jarní části.

 

Dva soupeře téměř přes kopec poslal proti sobě los krajského poháru v prvním kole. K tomu se navíc Plumlov do Čechovic podívá znovu po pár dnech, protože spolu odehrály také předešlý duel. Postoupit v poháru dále budou chtít oba celky, a kdo bude tím šťastnějším, se mohou diváci přesvědčit na vlastní oči ve čtvrtek od půl třetí. „Jako klub se do poháru hlásíme pravidelně a máme v něm vždy ty nejvyšší ambice. Rozhodně tak nebereme tento zápas na lehkou váhu. Je pravdou, že to vyšlo opravdu zajímavě, když potkáme Plumlov takto dvakrát ve čtyřech dnech, a věřím, že se nám podaří uspět. Chtěl bych tímto také pozvat všechny fanoušky na naši letošní derniéru na domácí půdě, budeme se jim chtít odvděčit za jejich neustálou přízeň dobrým výkonem a snad také postupem,“ prozradil redakci kouč Čechovic Lukáš Koláček.

Plumlov však do Čechovic pojede také s jasným cílem. „Na pohárovou soutěž se těšíme. Bude to takové druhé kolo v Čechovicích a pro jednoho z nás to bude s cílem odvety. Víme, že nás nečeká lehký soupeř, ale věřím, že sílu, abychom vybojovali postup, máme. Sám jsem si jednou finále Českého poháru zahrál, takže teď budeme chtít s hráči dojít co nejdál a potvrdit i vzrůstající formu,“ přidal k zápasu trenér Plumlova Miroslav Takáč.

Na zajímavý souboj se těší také lídr A skupiny I.A třídy z Konice, když přivítá na svém hřišti soupeře z Rapotína, účastníka nejvyšší krajské soutěže. Konice tam v tomto zápase může potvrdit svou výbornou formu, ale zároveň si také osahat kvalitu soutěže o úroveň výše, kterou by v další sezóně mohli svěřenci Ullmanna hrát. „Určitě chceme uspět. Rapotín je však kvalitní soupeř z krajského přeboru a nečeká nás nic jednoduchého,“ uvědomuje si lodivod Konice. Jako jediný z manažerů už však přibližně tuší, jaké změny v kádru do pohárového utkání přijdou. „Necháme odpočívat některé klíčové hráče. Třeba Jirku Jašíčka nebo Patrika Huňku. Větší prostor dostanou střídající hráči a chtěli bychom zapojit i některé dorostence,“ dodal Ullmann.

Nejmenší naději na postup mají v Dobromilicích, na které bude v domácím prostředí čekat Olešnice. Zápas se však vinou zdravotních komplikací na domácí straně odehraje v náhradním termínu v polovině března. „Předběžně jsme dohodnutí s Olešnicí i krajským fotbalovým svazem a odehrát bychom tento souboj měli až v březnu,“ potvrdil kouč Dobromilic Michal Rochla.

První kolo krajského poháru

Čtvrtek 28. října, 14.30:

Sokol Čechovice – Sokol Plumlov

Sokol Konice – Jiskra Rapotín