Poslední říjnový pátek přišli v Dobromilicích o dalšího významného hráče místní kopané Miroslava Kováře, který zemřel po krátké nemoci ve věku 74 let. Dobromilický útočník se nejprve věnoval atletice, takže ve fotbalovém prostředí ho nejvíce zdobila rychlost, která v sedmdesátých a osmdesátých letech dělala problémy všem soupeřům. V roce 1972 měl na dosah postup do I.B třídy, ale to se nakonec Dobromilicím nezdařilo. Miroslav Kovář se rád vracel na fotbalové hřiště v Dobromilicích, kde se účastnil různých akcí, další už ale bohužel nepřidá.

„Přidal se k nám až ve starších žácích. Napřed jsme ho jakožto nového přistěhovalce moc nebrali, ale později to byl náš nejlepší kamarád. Vzpomínám si, jak jsme jezdili na kole na fotbal, někdy nás i tahal trenér na provazech za pinckem, abychom se tolik neunavili. Byli jsme skvělá parta nejen na hřišti, ale i mimo něj. Byl neskutečně rychlý, běhal sprinty a sbíral medaile i na republikových závodech. Stačilo na něj zakřičet a poslat mu pas za obranu, tím bylo vymalováno. K rychlosti měl i výbornou tvrdou střelu, ale pár roků mu trvalo, než si seřídil mířidla,“ prozradil s úsměvem jeho spolužák i spoluhráč Vojtěch Haluza.

„Když si vzpomenu i na další spoluhráče Jožku Rusového, Petra a Frantu Trněné, Standu Rudyka… To byly časy, na které velice rád vzpomínám,“ dodává nostalgicky Haluza.

Kromě fotbalových kvalit se také amatérsky věnoval filmování, s oblibou snímal především fotbalové zápasy. Po svatbě se přestěhoval do nedalekého Brodku u Prostějova, ale na dobromilický fotbal nikdy nezanevřel, a pokud měl čas, vyrazil se podívat. Samozřejmě nechyběl na řadě akcí pořádaných v Dobromilicích.

Pro fotbal v Dobromilicích je to v letošním roce už druhá velká ztráta. Na začátku května zesnul Josef Rus, který se na hřišti potkával také s Miroslavem Kovářem. „Když se podíváme na poslední společné fotografie před devíti lety při velké oslavě 80. výročí dobromilické kopané, je zřejmé, že mnoho fotbalových legend už tu mezi námi není,“ bilancují smutné zprávy předseda klubu Jaroslav Jordán a hrající legenda klubu Libor Nosek.