Kolotoč FORTUNA:NÁRODNÍ ligy se tento týden pozastavil, kdy je na řadě reprezentační přestávka. Prostějov se bude snažit této krátké pauzy na zlepšení herních situacích, u kterých ještě vidí asistent trenéra Michal Šmarda, jenž má po pozitivním testu hlavního kouče Šmejkala vše na starost, určité nedostatky. Po víkendovém volnu se už pak hráči budou připravovat na nedělní souboj ve Varnsdorfu.

Po sobotním zápase s Viktorií Žižkov čekal na hráče, kteří byli mimo zápasové tempo herní trénink a od pondělí už se připravilo celé mužstvo, které čekal kondiční trénink. „Na pondělí jsme připravili náběhový trénink, který byl fyzicky náročnější,“ potvrdil kouč Šmarda. Od úterý si hráči zkoušeli různé herní situace, jak směrem do ofenzívy, tak i defenzívy. „Chtěli jsme se zaměřit na ty věci, které se v předešlých utkáních objevovaly a mohli jsme je třeba řešit jinak. K tomu se to snažíme i nadále prokládat kondiční stránkou během tohoto týdne,“ doplnil asistent trenéra.

Během víkendu si hráči užijí krátkého volna a do tréninku se opět vrátí v pondělí, kdy už se začnou připravovat na souboj ve Varnsdorfu. „Krátké volno hráčům určitě prospěje a naberou síly do poslední části podzimu. Od pondělí už se budeme plně připravovat na nedělní utkání ve Varnsdorfu. Poslední jejich zápasy jsme již viděli, ale ještě to během víkendu projedeme a budeme se chtít nachystat tak, abychom přivezli dobrý výsledek,“ dodal Michal Šmarda.