Podzimní derniéru v Moravskoslezské lize žen mají za sebou fotbalistky prostějovského eskáčka. Na umělé trávě areálu SCM Za místním nádražím se představily proti Zlínu a byl to souboj o podzimního půlmistra tříčlenné ligy. Celý zápas ovlivňovalo i nepříjemné mrholení a chladné počasí. To nakonec vyhovovalo více domácím hráčkám. Ve vyrovnaném duelu rozhodla větší bojovnost na domácí straně a využití příležitostí, které jim hráčky z Valašska dopřály po vlastních chybách.

První závažnější akci si připravily domácí, prostor si udělala Suchánková, ale její pokus na zadní tyč dokázala brankářka vytěsnit na roh. Po něm přišla další šance, ale po mele ve vápně se k míči nakonec dostala brankářka. Třetí příležitost už znamenala úvodní branku.

Centrovaný míč z přímého kopu trestuhodně propadal vápnem až Zahradníčkové, která jej dokázala uklidit kolem brankářky – 1:0. Další dvě šance pak spálily hostující hráčky. Nejprve se po lajně utrhla Zeťková a zkoušela míč zakroutit na zadní tyč, ale cíl nenašla. Pak se po krásném pasu hnala na branku osamocená Marholtová, její příležitost však dokázala dobrým výběhem zlikvidovat Bednaříková. Stejně pak jako v případě domácích i hosté dokázali třetí šanci protavit v gól. S míčem se uvolnila Machová, která následně namířila střílený míč do druhé vlny a nešťastně si jej srazila do branky Houdková – 1:1. Z vyrovnání se ale dlouho hráčky Zlína neradovaly. Barešová nenechala vydechnout ani brankářku Matlachovou a její bojovnost přinesla ovoce, když ji brankářka trefila a míč zapadl až do sítě – 2:1. Domácí hráčky to pak takto zkoušely i nadále a s jejich presinkem měli hosté velké potíže. Zajímavě to ještě před poločasem zkoušela téměř z poloviny Zapletalová, když se snažila využít chybné rozehrávky, ale brankářka se stihla včas vrátit a střelu zlikvidovat.

Druhý poločas nabídl územní převahu Zlína, ale šancí k vyrovnání bylo poskromnu. Nadějnější příležitosti si naopak z brejků vytvářely domácí hráčky, ale i jejich šancím dlouho scházelo přesné zakončení. Dvě zajímavé šance na srovnání se ale přece jen objevily. Po dobré kombinaci však mířilo zakončení Machů přímo do rukavic Bednaříkové. Z další dobré akce se pak do centru položila Novosadová, ale zamířila z voleje nad branku.

Domácí hráčky hrozily z protiútoků, které často chystala Suchánková, ale dlouho bylo velkým problémem trefit branku, střely z větší vzdálenosti likvidovala brankářka bez potíží. Dvacet minut před koncem dokázala domácí družina přidat třetí branku. Po krásné akci si centrovaný míč od Koudelkové našla Kopečková, která jej šikovně poslala špičkou za vzdálenější tyč – 3:1. V dalším průběhu zápasu pokračovala převaha Zlína, který byl více na míči, ale Bednaříková byla v brance domácích téměř bez práce. Ani domácí aktérky už nedokázaly vytvořit žádnou výraznou šanci, ale ke třem bodům a posunu na první místo jim to stačilo.

 

Matěj VYBÍHAL – 1.SK Prostějov:

„Soupeře už jsme samozřejmě znali a chtěli jsme se dobře připravit. Hráli jsme však na umělce za místním nádražím, která je menší, než na jakou jsme zvyklí, ale paradoxně bych řekl, že to vyhovovalo spíše nám. Nedokážeme ještě tvořit hru tak, jak bychom si představovali, a je vidět, že soupeř je v tomto ohledu dál, protože ty holky hrají spolu déle. Ale dnes jsme se soupeři dokázali vyrovnat v bojovnosti a díky našemu důrazu jsme zápas dokázali zvládnout za tři body.“

Josef ZAPLETAL – FC FASTAV Zlín:

„Věděli jsme, že nás čeká těžký soupeř, na kterého jsme si však věřili. Myslím si, že herně jsme měli trošku navrch a byli častěji na míči, ale nedokázali jsme dobře řešit finální fázi a scházelo nám zakončení. Udělali jsme navíc velké chyby směrem dozadu a ty dokázal soupeř využít. Ve druhé půli jsme chtěli utkání ještě zvrátit, ale po třetí brance už nebyla síla zápas zlomit.“

 

 

MORAVSKOSLEZSKÁ LIGA ŽEN – DOHRÁVKA 1. KOLA

1.SK Prostějov – FC Fastav Zlín 3:1 (2:1)

Branky: 17. Zahradníčková, 37. Barešová, 71. Kopečková – 32. Houdková vlastní. Rozhodčí: Zavřel – Kubalák, Procházka. Bez žlutých karet. Diváků: 50.

Sestava Prostějova: Bednaříková – Tanenbergerová, Houdková, Koudelková, Zapletalová – Vykopalová, Pitáková, Prášilová, Halgašová – Zahradníčková, Suchánková Střídaly: Domesová, Barešová, Koudelková Kateřina, Teplá, Ležanská, Kopečková. Trenér: Matěj Vybíhal.

Sestava Zlína: Matlachová – Hrubá, Vyvlečková, Hanáčková, Hájková – Novosadová, Marholtová, Šiblová, Navrátilová – Zeťková, Machů. Střídaly: Schovjasová, Navrátilová, P. Ševčíková, N. Ševčíková. Trenér: Josef Zapletal.

MSLŽ – PODZIMNÍ TABULKA

1.         1.SK Prostějov           6          4          1          1          27:8     13       

2.         Zlín      6          4          1          1          17:8     13       

3.         Hodonín         6          0          0          6          4:32     0