Prostějovští fotbalisté si na opětovnou koronavirovou pauzu věru nemohou stěžovat. Jestliže se po premiérové výhře v Jihlavě počátkem října trochu smutnilo, že přestávka naruší možnou nastartovanou vítěznou vlnu, pak takové obavy byly liché. Po restartu Fortuna:Národní ligy a obnovení ligových utkání drží eskáčko stoprocentní bilanci, ať už se hraje doma, nebo venku. Výsledkem je posun už na třetí příčku tabulky druhé nejvyšší soutěže! A narůstá i počet vstřelených branek a na obzoru je také střelec, byť se nejedná o vyloženého forvarda.

Jestliže první zápasy po nucené přestávce absolvovali prostějovští fotbalisté bez dvojice pozitivně testovaných, pak následná reprezentační pauza přišla náramně vhod. Jelikož se jak v případě trenéra Šustra, tak brankáře Muchy onemocnění obešlo bez příznaků, mohli se oba objevit v úterním zápase ve Vlašimi. Pravda, Mucha zatím pouze na lavičce.

Jak informoval technický ředitel eskáčka Tomáš Čepa, před víkendovým zápasem v Chrudimi bylo jasné, že do zápasu nezasáhne Sus, kterého bohužel stále trápí zranění, chyběl také záložník Omale, jehož podobně jako o kolo dříve Zapletala stihl trest za čtyři žluté karty. Jinak měl mít trenér Šustr k dispozici kompletní kádr, protože pravidelné testy na covid-19 neprokázaly u žádného z hráčů nákazu.

Obrana tak v obou utkáních nastoupila v identickém složení se stopery Balou a Bialkem a krajními beky Šmehylem a Sečkářem. Posledně jmenovaný nastoupil v základu už třikrát za sebou a trenérovi se odvděčil důležitou brankou ve Vlašimi. Do střelecké listiny se pak trochu nečekaně zapsal po dohrání brejkové situace stoper Bialek.

Po dvou utkáních s Brédou v brance se v Chrudimi mezi tři tyče vrátil opět Mucha, který se stále těší důvěře trenéra Šustra. I záloha dostává předvídatelné obrysy, na křídlech nechybí Matoušek s Juráskem, ve středu hřiště pak Kopřiva. Na hrotu si odehranou porci minut v uplynulém týdnu oba klasičtí útočníci prohodili, nejprve začínal Rolinc střídán Ziklem, o víkendu to bylo obráceně.

Jestliže se koronavirus hráčskému kádru Hanáků téměř vyhýbá, totéž nelze říci o Chrudimi. Hromadné testování tam totiž před sobotním zápasem odhalilo dva pozitivní případy na covid-19. Místně příslušná krajská hygienická stanice rozhodla o umístění obou nakažených do karantény, zbytek kádru se pak mohl podle aktuálního manuálu utkání proti Prostějovu zúčastnit.

Přesto si chrudimský brankář Mrázek před sobotním duelem pochvaloval náladu v týmu, která ostatně panovala dobrá u obou soupeřů. „Prostějov hodně omladil tým, má běhavé hráče, kteří při napadání nešetří krokem. My ale hrajeme doma a budeme chtít navázat na předchozí kvalitní výsledky z domácích zápasů,“ byl si vědom kvalit soupeře. Paradoxně to byla právě brejková situace, která smetla naděje domácích na dobrý výsledek a vystřelila eskáčko až na třetí místo v tabulce.

A ještě jedno pozitivum lze v posledních zápasech nalézt. V týmu se konečně objevil náznak střelce, vždyť tři z pěti branek si připsal záložník Jakub Matoušek. Se čtyřmi zásahy tak vede tuto důležitou statistiku, za ním je se dvěma brankami jeho jmenovec Kopřiva. Z hráčů, kteří vstřelili po jedné brance, jsou hned čtyři obránci, a sice Bala, Bialek, Sečkář a Machynek, což je velice pozitivní zjištění z hlediska univerzálnosti jednotlivých hráčů.

Po jednoznačně zatím letos nejslabším Vyšehradě a průměrných týmech Vlašimi a Chrudimi čeká eskáčko na domácím hřišti kvalitou silnější Ústí nad Labem. Výkop domácího utkání je ve středu 25. listopadu naplánovaný na 13:30 hodin, tudíž z brzké hodiny ve všedním dni je jasné, že se hraje bez diváků. Stream bystě měli možnost vidět přes klubové stránky www.1skprostejov.cz. O víkendu pak čeká svěřence kouče Šustra ještě náročnější prověrka a to sobotní souboje na trávníku lídra soutěže v Hradci Králové. I tento zápas má stanovený začátek na 13.30 h.

 

#KLUBBODY
1. FC HRADEC KRÁLOVÉ 20
2. FK VIKTORIA ŽIŽKOV 15
3. 1.SK PROSTĚJOV 15
4. SK LÍŠEŇ 15
5. FK ÚSTÍ NAD LABEM 14
6. FC SELLIER & BELLOT VLAŠIM 11
7. FK DUKLA PRAHA 10
8. MFK CHRUDIM 10
9. FK VARNSDORF 10
10. FK BLANSKO 9
11. FC VYSOČINA JIHLAVA 8
12. FC MAS TÁBORSKO 8
13. FK FOTBAL TŘINEC 7
14. FC SLAVOJ VYŠEHRAD 1