Zatím se o tomto kroku šušká pouze mezi kluby, ale s největší pravděpodobností to bude i brzkým předmětem jednání pro funkcionáře na okresním fotbalovém svazu. Celkových šestnáct klubů ve třetí třídě je na dvě skupiny zkrátka málo.

 

Před letošní sezónou skončila rezerva Čechovic a po dvou kolech ji následovala rezerva Brodku u Prostějova. Vznikla tak navíc situace, že v jedné skupině je celků devět a ve druhé sedm. A šest zápasů za podzim je opravdu bída.

Názory na reorganizaci zaznívaly už dříve, teď rezonují stále hlasitěji. Podle zdrojů redakce by se mělo pracovat minimálně se dvěma scénáři, pokud by k reorganizaci skutečně došlo. Jeden představuje spojení třetích tříd, což by znamenalo šestnáct účastníků. Je otázkou, jak by na tom byla dále Luká a Vilémov. Oba celky by se mohly vrátit na Olomoucko. Druhou variantou je vytvoření dvou okresních přeborů rozdělených na sever a jih. Tato varianta ale moc pravděpodobná není. Je také možnost zachování současného stavu a podle počtu mužstev by se mohla hrát například tříkolová soutěž.

Jak to tedy bude vypadat s kluby ve třetí třídě v příští sezóně a zda opravdu dojde k nějaké reorganizaci, bude jasno nejpozději na konci letošního ročníku. O stavu těchto soutěží se ale bude minimálně jednat.   

 

Více najdete ve speciální příloze PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, která vyšla 6. prosince 2021