Po dvou zápasech venku se eskáčko vrátilo na domácí trávník a v pošmourném podzimním počasí se výsledkově nedařilo. Na trávníku se cosi začalo dít až po půlhodině hry, dvakrát Zikl ani Kopřiva své šance nevyužili. Po změně stran přišel trest v podobě penalty, kterou Bílek proměnil. Nakonec jen Bialek na brankové čáře zabránil gólové pojistce Army, která si těsný náskok už pohlídala.

Vstup do utkání byl oboustranně vlažnější, jenže tento úsek bez jakýchkoli šancí se nakonec protáhl téměř na půl hodiny. Až po pětadvaceti minutách to nepříliš přesnou střelou zkoušel Jurásek. Neujala se vzápětí ani hlavička téhož hráče po Šmehylově centru. Po půlhodině hry se mohli domácí radovat z vedení, Zapletal vlevo krásně potáhl balón a a nabídl míč před brankou Ziklovi, který tečoval míč do šibenice, odkud jej ovšem bravurním zákrokem vytáhl na roh brankář Tvrdoň. Po jednom z dalších rohů mířil nad branku Bialek. Další šance na změnu skóre přišla před přestávkou, když Tvrdoň vyběhl z branky a odkrytou svatyni měl před sebou po odraženém míči Kopřiva, jenže na brankové čáře výtečně zasáhla ústecká obrana. Dokonce dvakrát, protože vzápětí takto „vychytala“ i Zikla.

Po deseti minutách druhé půle to byl opět Zikl, který po centru Matouška hlavičkou mířil přesně, jenže Tvrdoň opět uchránil čisté konto. Po závaru před domácí brankou vyhodnotil sudí Muchův zákrok na Braka jako penaltový a Bílek se z příslušného puntíku nemýlil – 0:1!

Bazalova technická střela dvacet minut před koncem prosvištěla jen centimetry kolem tyče Muchovy branky, Omaleho střela mířila nad břevno. Šest minut před koncem mohla Arma definitivně rozhodnout, jenže Proška vychytal Mucha a po Koubkově dorážce již překonaného gólmana zastoupil kvalitně Bialek. Hosté už eskáčko do závěrečného tlaku nepustili a míč drželi na opačné straně hřiště.

 

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA – 9. kolo

1.SK Prostějov – FK Ústí nad Labem 0:1 (0:0)

Branka: 60. Bílek (p)

Rozhodčí: Černý – Dohnálek, Slavíček; ŽK: 53. Bialek – 42. Bílek, 62. Bazal, 90.+1 Čičovský. Diváci: 0.

sestava Prostějova: Mucha – Šmehyl, Bala, Bialek, Sečkář (82. Langer) – Matoušek (65. Píchal), Kopřiva (90. Sus), Omale, Zapletal, Jurásek (65. Spáčil) – Zikl (82. Rolinc). Trenér: Pavel Šustr

sestava Ústí nad Labem: Tvrdoň – Strada (65. Hampl), Hudec, Brak, Písačka – Bazal (87. Chodora), Bílek, Čičovský, Prošek – Koubek (87. Šilhan), Kušej (76. Emmer). Trenér: Jiří Jarošík