Po závěrečném utkání podzimní části FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY prostějovští fotbalisté ještě tři dny trénovali včetně absolvování tzv. YO-YO testu, načež rok 2021 zakončili zápasem staří versus mladí s očekávanou výhrou dříve narozených. Nicméně nyní už vedené eskáčka řeší další starosti. Začátek zimní přípravy se totiž rychle blíží.

„Je naplánovaný na první týden v lednu, konkrétně bude ve čtvrtek šestého. Aktuálně ladíme soustředění, bavili jsme se i o Chorvatsku, ale těsně před odchodem na dovolené se vzhledem k přetrvávající situaci kolem COVID-19 rozhodlo, že upustíme od plánovaného soustředění v zahraničí. Situace kolem vycestování, případných karantén a podobně se mění téměř každý den a spíše horším směrem než k lepšímu. Vsázíme tak na jistotu a raději zůstaneme v domácím prostředí, kde máme novou umělou trávu, k dispozici halu a posilovnu, nic nám tedy neschází,“ prozradil František Jura, předseda 1.SK Prostějov.

Samotní fotbalisté si v těchto dnech užívají zaslouženého volna. Na dovolenou však dostali individuální plány, nějaké kilometry budou muset hráči naběhat, tak aby při startu zimní přípravy byli nachystáni. Dlouhé přípravné období bude zahájeno 6.ledna. Hned záhy se eskáčko zapojí do Zimní Tipsport ligy, kde v ostravské skupině narazí na tři prvoligové týmy. Utkání s Baníkem Ostrava (15.1.) a Karvinou (19.1) sehraje Prostějov v Ostravě, Pardubice pak přivítá 26. ledna na nové umělé trávě v areálu Za Olympijskou ulicí. Následovat bude 29. 1. dvojzápas s celky Kroměříže a Otrokovic, následně je 5. února v plánu výjezd na Slovensko, kam si eskáčko ke své generálce na ligu pozvala Senica se zdejším extrenérem Pavlem Šustrem. Ve středu 9. února se prostějovští fotbalisté utkají s „béčkem“ olomoucké Sigmy a další dva soupeři jsou vzhledem ke zrušenému soustředění stále v řešení. Generálku na start F:NL pak obstará souboj s Uničovem.