„Bude stěžejní jej udržet,“ konstatoval po prvním roce působení Patrika Huňky v Konici kouč Petr Ullmann. Úspěšný brankář si v Konici vydobyl skvělou pozici, nyní je mezi třemi tyčemi Sokola jasnou jedničkou a tím pravým suverénem. Deset vychytaných nul hovoří jasnou řečí.

„Podzimní část hodnotím jako velmi úspěšnou. Veškeré úsilí a tvrdé tréninky pod vedením trenéra Ullmanna se vyplatily. Tréninková docházka byla poctivá a díky tomu se dostavily i výsledky. Nebýt jedné prohry s Olešnicí, tak tato půlsezóna nemohla ani dopadnout lépe,“ pochvaluje si uplynulý půlrok Patrik Huňka.

Ostatně kouzlil už v Kralicích na Hané. A to přesto, že se týmu jako celku nedařilo. V tom je vidět kvalita brankáře, když i v celkově nedobré situaci mužstvo drží a posílá ho o úroveň výš. Už tehdy se přitom mluvilo o tom, že by Huňka klidně mohl chytat divizi. Své kvality pak nyní naplno ukazuje v Konici. Ta byla už před jeho příchodem úspěšným týmem. Přesto však sem tam inkasovala a neměla úplně nic jisté. Dílo „Jak je důležité míti filipa“ by se v případě Konice dalo překřtít na „Jak je důležité míti Huňku“. V uplynulých dvou ročnících doslova zavřel bránu, na podzim udržel čisté konto hned desetkrát. „Musím uznat, že je to neskutečná bilance, která se jen tak nevidí. Vždy mě bavilo nastavovat si limity, překonávat vlastní rekordy a tady k tomu nebylo daleko. Ovšem je to zásluha celého týmu, hlavně dobře fungující obrany pod vedením Filipa Drešra,“ vyzdvihl kvalitní defenzívu konického celku.

Patrik Huňka nepropouští, dělá minimum chyb, působí jistě. Trenér Ullmann tak ví, na koho vsadit. „Je to skvělý pocit. Jsem nesmírně vděčný za šanci a možnost, kterou jsem v Konici dostal. Vždy jsem se to snažil vracet stoprocentním výkonem jak na tréninku, tak i na zápase.“

Huňka na podzim si dokonce mohl jít dát penaltu – a uspěl. Potvrdil jen pohodu, ve které na hřišti působí. „Tohle bylo takovou třešničkou na dortu, kterou mi kluci i trenér Ullmann dopřáli a udělali mi tím opravdu radost. Ta bohužel trvala jen chvíli, protože mi vzápětí oznámili, že jsem právě proměnil svůj první gól, a to znamená jediné – další poplatek do týmové pokladny,“ smál se tehdy konický gólman. Patrik Huňka je zkrátka důležitým vítězným faktorem týmu. Ne jediným, ale jedním z hlavních.

FOTO 47 Sob patrik_hunka