Posilování začíná. Fotbalový klub 1.SK Prostějov má na radaru první dvě jména, která se mají porvat o základní sestavu druholigového eskáčka. V obou případech jde o mladé hráče, stejně tak spíše do zadních řad. A hlavně oba pochází ze stejného klubu: 1.FC Slovácko.

Řeč je o brankáři Vítu Nemravovi a krajním hráči Liboru Pernicovi. V případě Nemravy by šlo o restart kariéry po vleklých problémech s patou, kvůli nimž přišel o závěr prvoligové sezóny 2020/2021. V podzimní části pak zatím k dalším utkáním nenastoupil, naopak podstoupil operaci. V poslední sezóně, kterou odchytal, se mu ale velmi dařilo, v bráně byl pravidelně, vychytal dokonce hned osm nul a vedl Slovácko za senzačním čtvrtým místem. „V Nemravovi máme vyhlédnutou brankářskou jedničku,“ potvrdil sportovní ředitel Prostějova Ladislav Dudík. Potenciální posile je 25 let a jde o odchovance Slovácka. „Vše bychom měli finalizovat tento čtvrtek,“ prozradil Dudík.

Druhou posilou bude obránce Libor Pernica, který je ovšem nasazovaný i jako defenzivní záložník. Také on je odchovanec Slovácka. Jednadvacetiletý hráč zatím čeká na šanci v první lize. Uplynulou sezónu odehrál v „B“ týmu Slovácka, hrajícím Moravskoslezskou fotbalovou ligu. A během ročníku dvakrát skóroval.