Krátký zimní spánek končí eskáčku už tento čtvrtek, kdy se budou hráči hlásit realizačnímu týmu na prvním tréninku v roce 2022. Od čtvrtka do soboty čeká na hráče první tréninkový blok. Po nedělním odpočinku se v pondělí 10. prosince vydají do Prahy, kde podstoupí zátěžové testy. Následující víkend pak odehrají první zápas, kdy se v sobotu 15.ledna představí v rámci Zimní Tipsport ligy na hřišti tréninkového areálu Baníku v Ostravě.

Nejméně oblíbená část sezóny pro 99 procent fotbalistů  je tady. Po prosincové pauze a individuálních trénincích se opět sejde mužstvo 1.SK Prostějov, pátý tým průběžného pořadí FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY po podzimní části sezóny 2021/2022. „Zimní přípravu začneme ve čtvrtek šestého ledna, kdy proběhne první trénink. Tréninkové bloky v úvodním týdnu máme naplánované ještě na pátek a sobotu. V pondělí desátého pak na hráče čekají zátěžové testy, ke kterým se přemístíme na fakultu v Praze. Jinak se budeme připravovat v domácích podmínkách a postupně se budeme připravovat na první přípravný duel 15. ledna s Baníkem Ostrava,“ prozradil Večerníku k nejbližšímu programu asistent trenéra Michal Šmarda.

Ohledně fyzických testů přicházely v úvahu i další varianty. Trenérské duo ale vsadilo na fakultu v Praze, kde to oba znají. „Samozřejmě by možná bylo lepší, pokud by to bylo blíže, ale Praha se nám jevila jako ideální varianta, kde oba přesně víme, jak to funguje. A tu jednu cestu jistě zvládneme,“ potvrdil Šmarda.

Od začátku přípravy budou chtít trenéři postupně přidávat na intenzitě, aby během dvou měsíců hráči nabrali na síle i výbušnosti a formu budou chtít naladit na začátek jarní části druhé nejvyšší soutěže. 

Během náročné přípravy čeká na mužstvo i několik přípravných duelů. První přijde na řadu v sobotu 15. ledna, kdy se v rámci Zimní Tipsport ligy představí v Ostravě proti Baníku. Následovat bude středeční utkání s Karvinou (19. ledna) na stejné půdě a skupinu zakončí domácím utkáním proti Pardubicím 26. ledna. Lednové zápasy pak zakončí dvojzápas 29. ledna s celky Kroměříže a Otrokovic.

V únoru se eskáčko vydá na Slovensko, kde odehraje 5. února duel se Senicou, již vede bývalý kouč Prostějova Pavel Šustr. Následovat bude duel proti rezervě Sigmy Olomouc a místo zrušeného soustředění se nyní řeší přípravný zápas s Opavou. „Nyní čekáme, jak to dopadne. Opava má v tu dobu volno. Pokud nepojede na soustředění, nemělo by dohodě nic bránit. Takže to zatím nemohu stoprocentně potvrdit,“ prozradil k této variantě sportovní ředitel Ladislav Dudík. Generálkou před vstupem do jarní části bude utkání proti Uničovu 26. února.

Před startem přípravy se kromě drobných zdravotní problémů vážnější komplikace z tohoto pohledu v kádru Prostějova nevyskytují, nikdo z hráčského kádru by tak neměl chybět dlouhodobě. „Co máme zprávy od hráčů, tak většina kluků je na tom zdravotně v pořádku. Někteří prodělali nějaké virózy, někdo mírný chirurgický zákrok. Uvidíme, jak to bude vypadat na startu přípravy, kdo na tom jak bude, ale nic dlouhodobějšího neevidujeme. Případné drobnosti budeme řešit individuálně,“ podotkl asistent trenéra prostějovských fotbalistů Michal Šmarda.

 

jízdní řád 1.SK Prostějov – zima 2022

sobota 15. ledna:        ZTL: Baník Ostrava – 1.SK Prostějov (10.30, areál Vista)

středa 19. ledna:         ZTL: MFK Karviná – 1.SK Prostějov (10.30, areál Vista)

středa 26. ledna:         ZTL: 1.SK Prostějov – FK Pardubice  (11.00, areál Olympijská ul., Pv)

sobota 29. ledna:        1.SK Prostějov – Kroměříž

sobota 29. ledna:        1.SK Prostějov – Otrokovice

sobota 5. února:          FK Senica (Slovensko) - 1.SK Prostějov

středa 9. února:           Sigma Olomouc „B“ – 1.SK Prostějov

sobota 26. února:        1.SK Prostějov – SK Uničov

Poznámka: časy dalších utkání budou ještě upřesněny + další dva soupeři jsou vzhledem ke zrušenému soustředění v Chorvatsku ještě řešení