Už tradiční turnaj se odehrál ve středu 29. prosince také v Otaslavicích na umělé trávě před místním hřištěm. Letos se jednalo o sedmý ročník a na scénu se vrátil po roční odmlce v důsledku koronaviru. Mužstva se stejně jako v předchozích ročnících před zahájením losovala. Čtyři týmy po čtyřech hráčích si pak proti sobě zahrály systémem každý s každým a z prvenství se v letošním roce radovali Šuláti, kteří neztratili ani bod.

Největší těžkostí se v letošním ročníku ukázala příprava plochy na turnaj. Množství sněhu a mrazu působilo komplikace, které vyřešila až velká dávka soli a pomoc techniky. „Povrch jsme chystali už den předem, ale co se nám podařilo odklidit, zase napadalo během noci. Takže se dopoledne začalo znovu. To už nebyl takový problém, protože napadaný sníh byl čerstvý, horší byla ledová krusta v úterý. Díky aktivnímu zapojení hráčů a techniky se to vše podařilo,“ hlásil trenér a předseda klubu Jiří Hon.

Turnaj začal krátce po poledni, kdy si nejprve každý vylosoval mužstvo. Hrálo se ve čtyřech hráčích na každé straně na malé branky bez brankářů a každý s každým odehrál dva desetiminutové poločasy. Po prvních dvou kolech bylo jasné, že poslední utkání nabídnou přímé souboje o umístění. Bez jediného bodu hrála nejprve o třetí místo Ťihelna proti Cábošům. Prvně jmenovaní dokázali díky brance na konci utkání zvítězit 3:2, čímž si zajistili třetí příčku. V následném finále se pak zadařilo více Šulátům, jež si poctivým defenzivním výkonem poradili i s celkem Muss-kat-nuss poměrem 3:1 a mohli slavit vítězství.

Ve vítězném celku se představila čtveřice Tomáš Hon, Milan Valenta, Roman Rieger a Jan Frehar, která byla jednoznačně nejmladší na turnaji. „Sice jsme asi nehráli zrovna nejhezčí fotbálek ze všech, ale naše defenzivní taktika a bojovné výkony stačily. Teď už tak jen budeme čekat, až nám přibude štítek na putovním poháru,“ shodovali se vítězní aktéři.

Během turnaje nedošlo k žádnému incidentu a vše se odehrálo v duchu pravidel. K občerstvení nescházel čaj, svařák i něco ostřejšího a hráči se mohli v průběhu turnaje těšit i na vepřová kolena a guláš. Během středečního odpoledne to ale v místním areálu sokolovny nežilo jen fotbalem. Vánoční turnaj totiž uspořádali také stolní tenisté, kteří absolvovali turnaj ve dvouhře i čtyřhře. 

 

Konečná tabulka

1. Šuláti 3 0 0 13:4 9

2. Muss-kat-nuss 2 0 1 10:7 6

3. Ťihelna 1 0 2 7:13 3

4. Cabóši 0 0 3 5:11 0