Poražení odjížděli ve středu fotbalisté 1.SK Prostějov. V rámci 2. kola Zimní Tipsport ligy se utkali v Ostravě-Zábřehu s ligovou Karvinou. Vyrovnané utkání nabídlo dva poločasy: první, ofenzívněji vedený a druhý. V něm se více bojovalo i faulovalo. Vše vyrezultovalo v červenou kartu pro karvinského Buchtu. Bohužel pro eskáčko, nestačilo to na srovnání. Už v prvním poločase totiž padla branka z penalty a Prostějov už manko nedohnal.

Utkání začalo svižně. Karviná si připsala několik střel po sobě, vesměs z dálky. Zprvu byla právě Karviná aktivnější. Například v 11. minutě mohl zahrozit Kacper, nicméně se ocitl v ofsajdu. V 16. minutě po pěkné kombinaci mohl zakončovat Kušej, jenže se mu vedlo stejně. Po pětadvaceti minutách ale hlavně přišla šance pro Bartolomea. Prostějov zachytil rozehrávku a na tři doteky se míč dostal právě k hráči s číslem 25. Jenže netrefil přesně vzdálenější tyč. Po půlhodině hry naopak pořádně protáhl brankáře Oose. Prostějov nato zatlačil, chyběla však lepší finální nahrávka nebo centr. Největší šance poločasu ale přišla ve 40. minutě. Sinyavskyi se skvěle uvolnil od tří hráčů a našel spoluhráče v pohybu – ten minul přízemní ranou tyč. Ke konci poločasu ještě střílel Kušej, brankář si ale věděl rady. V nastavení naopak udeřila Karviná: Schuster fauloval ve vápně a nařízenou penaltu k pravé tyči proměnil Jursa – 0:1.

Také druhý poločas bavil. 48. minuta přinesla karvinskou střelu z vápna – brankář byl na místě. Karviná poté zatlačila, nicméně k dalším ránám se nedostala. Rána naopak byla, když se srazili Machynek s Kacperem. Zejména karvinský hráč odnesl souboj nehezky. Naštěstí oproti původním odhadům nebyla nosítka na hřišti potřeba. Po několikaminutovém přerušení se pokračovalo. V 66. minutě přišla kombinace Prostějova, nakonec se zakopnutým míčem. Krátce nato připravil Kopřiva prostor pro centr a následné zakončení – brankář Karviné skvěle zasáhl. 73. minuta a další rána Kopřivy. A v 81. minutě si Omale vykoledoval žlutou kartu, když šel do šance. Ze standardky z rohu vápna nic nebylo, krátce poté ale padla druhá žlutá pro Buchtu a Karviná šla do deseti. Následných 10 minut tak eskáčko hrálo „přesilovku“. Jenže ji nevyužilo. K vidění byla kombinace, ale karvinští dokázali náznaky šancí srážet. Nadějná byla střela Sečkáře, naopak v samém závěru si ještě Karviná vybojovala brejkem nebezpečnou standardku. I ona skončila nevyužitá, konečné skóre tedy bylo 1:0 pro Karvinou.

Zimní Tipsport liga, 2. zápas:

MFK Karviná – 1.SK Prostějov 1:0 (1:0)

Branky: 45. z penalty Jursa. Žluté karty: 18. a 82. Buchta, 81. Ciupa – 45+1. Schuster. Červená karta: 82. Buchta.

Sestava Karviné:

Neuman (46. Ciupa) - Čmelík, Buchta, Teplan, Šehić – Jursa, Qose (60. Marco Túlio) – Zorvan, Holík (46. Holík), Bartošák (42. Sinyavskiy) – Durosinmi (46. Zych, 58. Svoboda). Trenér: Páník.

Sestava Prostějova:

Nemrava – Machynek, Bala, Schuster (46. Urbanec), Stříž (46. Zapletal) – Pernica, Jiráček (46. Omale), Honig, (46. Kopřiva), Kušej (46. Sečkář) – Bartolomeu, Koudelka (46. Kříž). Trenér: Šmejkal.